На Черкащині дозволили розміщувати агітацію в заборонених місцях

На Черкащині дозволили розміщувати агітацію в заборонених місцях

На Черкащині дозволили розміщувати агітацію в заборонених місцях
Новини, Вибори | Elections, Вибори Президента 2019/Presidential election 2019, Черкаська обл. | Cherkasy obl.
Органи місцевого самоврядування в Черкаській області дозволили розміщувати політичну рекламу та агітацію в місцях, де Закон «Про вибори Президента» забороняє це робити.

Згідно з ч. 4 ст. 59 Закону, не пізніше як за 90 днів до дня виборів місцеві органи виконавчої влади, органи влади Автономної Республіки Крим, органи місцевого самоврядування відводять місця та обладнують стенди, дошки оголошень у людних місцях для розміщення матеріалів передвиборної агітації.

Представники ОПОРИ звернулися із запитами до 48 органів місцевого самоврядування в області з метою ознайомитись із відповідними рішеннями. Отримавши 19 відповідей, активісти виявили, що деякі органи місцевого самоврядування визначили такі місця для розміщення агітації, що суперечать Закону «Про вибори Президента України».

Зокрема, виконавчий комітет Білозірської сільської ради Смілянського району визначив такі місця для розміщення агітації:

Центр культури та дозвілля Білозірської сільської ради;
Сільський клуб, що на вул. Гагаріна;
Опорний навчальний заклад «Білозірська ЗОШ І-ІІІ ст.»;
Приміщення сільської ради;
Будинок культури смт Ірдинь.

На Черкащині дозволили розміщувати агітацію в заборонених місцях

Ротмистрівська сільська рада Смілянського району місцем для розміщення матеріалів передвиборчої агітації визначила приміщення сільської ради.

На Черкащині дозволили розміщувати агітацію в заборонених місцях

У той час ч. 21 ст. 64 Закону «Про вибори Президента України» забороняє розміщувати агітаційні матеріали та політичну рекламу на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форм власності.

Представникам ОПОРИ досі не вдалося з’ясувати перелік місць у Черкасах, де дозволено розміщувати передвиборчу агітацію. У телефонному режимі в. о. директора департаменту організаційного забезпечення ЧМР Віталій Іляшенко переадресував із цим питанням у відділ з питань роботи виконкому. Проте й там інформацію не надали.

ОПОРА ще 9 січня надіслала інформаційний запит у міську раду із проханням повідомити перелік адрес розміщення друкованих та інших агітаційних матеріалів під час кампанії з виборів Президента України. 21 січня від міськради надійшов лист, у якому повідомили, що термін виконання запиту продовжено на 20 днів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x