На Черкащині на 40% зріс рівень захворюваності на кір

На Черкащині на 40% зріс рівень захворюваності на кір

У 2018 році в Черкаській області зареєстровано 362 випадки захворюваності на кір, що в порівнянні з 2017 р. більше на 40,2%, зокрема, дітей торік захворіло 133. Про це під час апаратної наради з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації та керівниками підприємств та організацій району Кам’янської РДА повідомила головний лікар комунального некомерційного підприємства «Кам’янський районний Центр первинної медико-санітарної допомоги» Світлана Німченко.

За її словами, за 2018 рік в Кам’янському районі на кір захворіло 5 осіб (1 дитина, 4 дорослих). Четверо з них вакциновані проти кору згідно з віком, в однієї особи (29 років) відсутні відомості про щеплення.

В 2019 році зареєстрований один випадок кору: 5-річна дитина (ходить у садочок) була не вакцинована (відсутні усі щеплення). План імунізації проти кору в 2018 році виконаний на 97,6%. За січень 2019 р. (станом на 24 січня) проведено 32 щеплення проти кору дітям (17 вакцинацій, 15 ревакцинацій). З групи ризику у 2018 році проти кору щеплено 150 осіб дорослого населення. У 2019 році щеплено проти кору троє дорослих. Єдиний спосіб профілактики захворювання на кір – імунопрофілактика. Якщо вакцинація дітей проти кору відбувається планово та за календарем щеплень, то в дорослих хвороба протікає складніше, часто з ускладненнями. Тому проведення щеплення є єдиним надійним способом запобігання захворювання на кір. В районі достатньо вакцини для щеплення дітей і дорослих проти кору.

Ірина Скорик

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x