Геннадій Бобов допоміг навчальному закладу в Розсохуватці

Геннадій Бобов допоміг навчальному закладу  в Розсохуватці

Історія освіти в селі Розсохуватка, що на Катеринопільщині, бере свій початок ще в позаминулому столітті. У 1898 році тут була заснована церковно-приходська школа з трирічним навчанням, яка тимчасово розміщувалася в хаті священика. Кількість учнів не перевищувала сорока осіб. Навчання вели учитель і священик.

У 20-х роках XX століття школу перенесли у приміщення колишньої церкви і зробили 4-річною. У 1934 році школа почала працювати як семирічна. У класах навчалося 25–30 учнів. Першим відомим директором школи був Кислівський Андрій Микитович (1932–1937 рр.). У 1937–1941 роках – Вовкотруб Іван Павлович. У період Другої світової війни навчання у школі тимчасово припинили. Після війни життя почало відроджуватися, і до 1950-го школу очолював Токар Василь Панфілович, якого за сумлінну педагогічну працю нагородили орденом Леніна. У 1950–1952 роках директором став Швець Радіон Гнатович. У 1–5 класах навчалося близько 300 учнів, класів було 12. Із 1950 року школа почала розширюватися, і в 1954-му відбувся перший випуск восьмирічки.

З року в рік дружна шкільна сім’я більшала. Про це свідчить наявність паралельних класів. Сотні випускників Розсохуватської школи полетіли зі шкільного гнізда. Є серед них відомі вчені, митці, військові та державні діячі. Наші випускники стали хорошими й порядними людьми, професіоналами своєї справи.

Приміщення нової школи відкрило двері для учнів у 1987 році. Вона була розрахована на 150 дітей. Учителі разом із батьками оформляли класи, озеленювали територію.

Із вересня 2013 року на базі школи створили навчально-виховний комплекс, а з жовтня 2017-го реорганізували у Розсохуватську філію комунального закладу «Катеринопільський навчально-виховний комплекс №1 \”Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад\”».

Найбільшим та найкращим надбанням школи в усі часи були її невтомні трударі, творці дитячих душ та доль – педагоги. Нині в закладі навчається 42 учні, працює 15 педагогів. Із них 5 учителів мають кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії», 5 – «спеціаліст першої категорії»,

3 – «спеціаліст ІІ категорії», 2 учителі – «спеціаліст». Педагогічний колектив свою роботу спрямовує на підвищення якості навчально-виховного процесу, використовуючи сучасні освітні технології. У філії створені всі умови для навчання та виховання дітей: функціонують кабінети навчальних дисциплін, бібліотека, спортивна зала, кабінет інформатики, сенсорна кімната, їдальня.

Дитячий садочок відвідує 16 вихованців. Аби малята почувалися комфортно й затишно, весь колектив докладає багато зусиль, створює повноцінне розвивальне середовище, яке б дало можливість нашим дітям набувати необхідних знань та умінь для життя, орієнтуватись у навколишньому світі. Вони роблять життя дітлахів цікавим, сповненим яскравих вражень і позитивних емоцій. Працьовиті руки підтримують порядок, красу й затишок у цьому чарівному будинку. Тут діти не лише весело проводять час, але й отримують перші життєві навички, пізнають світ через гру, розвивають свої творчі здібності, знаходять перших друзів.

Сільська та районна влада старається, щоб діти почували себе комфортно. Але, на жаль, не завжди на все необхідне вистачає коштів. Тож адміністрація Розсохуватської філії вирішила звернутися за допомогою у вирішенні нагальних питань до народного депутата України у нашому виборчому окрузі Геннадія Бобова. Попросили допомогти у придбанні дитячих комплектів постільної білизни та пральної машини-автомат. Прохання не залишилося без відповіді, адже наш депутат розуміє становище сільської школи.

Яким же було захоплення, коли ми отримали дорогі для нас подарунки. Педагогічний та батьківський колективи Розсохуватської філії дякують Геннадію Борисовичу за його благородну і нелегку працю й висловлюють слова вдячності за турботу та допомогу навчальному закладу. Ви даруєте не просто матеріальні цінності, а даєте радість і надію. Від усього серця бажаємо Вам міцного здоров’я, радості від життя, взаєморозуміння, душевного спокою, енергії та натхнення в нелегкій роботі. Хай Господь Бог сторицею віддячить за Ваше розуміння, підтримку, добро.

Олена Миколаївна Ярмоленко, завідувач Розсохуватської філії комунального закладу «Катеринопільський навчально-виховний комплекс №1 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад»»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x