Аптека на підвіконні: трави, які можна вирощувати вдома

Аптека на підвіконні: трави, які можна вирощувати вдома

Трави є одними з найкращих і найпростіших рослин, які можна вирощувати в домашніх умовах. Це дешевше, ніж купувати, і ви завжди матимете свіжі органічні трави під рукою.

М’ята. Росте на вологих, затінених ділянках, а також у сонячних місцях. Її потрібно добре поливати й використовувати слабке рідке добриво. Краще вирощувати м’яту у великих горщиках, тому що вона росте енергійно. М’ята має антиоксидантну, відхаркувальну (сприяє виводу слизу з дихальних шляхів), потогінну, травну, антисептичну і протизапальну властивості.

Петрушка. Петрушка є одним із найкращих варіантів приправ, її легко виростити в невеликому саду. Ця трава віддає перевагу вологому, добре дренованому ґрунту і півтіні. Ви можете виростити її на вулиці в землі або у великих горщиках. Накривайте рослину пластиковим листом або перемістіть до горщика, щоб перенести у тепло й допомогти процвітати в зимовий період. Петрушка є хорошим джерелом ефірних масел, флавоноїдів і антиоксидантів. Вона також має багато життєво важливих вітамінів С, В-12, К і А та фолієву кислоту.

Базилік. Базилік часто вживають у їжу, його легко виростити на городі. Сійте насіння базиліку в теплому, сонячному місці і забезпечте регулярний полив, щоб зберегти вологу після того, як ґрунт прогріється. Базилік чутливий до холоду, тому, щоб захистити траву, можна тримати її у приміщенні або накрити плівкою. Базилік має антиоксидантні, антисептичні, протизапальні й антибактеріальні властивості. Він також має поживні речовини: вітаміни А, С і К, марганець, мідь, кальцій, залізо, магній і омега-3 жирні кислоти.

Кріп. Його можна виростити або в землі, або у великих контейнерах у добре дренованому ґрунті. Ця трава росте краще при прямому сонячному світлі, рослину потрібно часто поливати. Уникайте холодних, сирих приміщень, захистіть рослину від сильних вітрів. Кріп використовують у багатьох традиційних ліках – він має протизапальні, антисептичні, спазмолітичні й дезинфікуючі властивості, а також запобігає утворенню газів у шлунково-кишковому тракті. Це також хороше джерело вітамінів А, С і В-6, волокон, амінокислот, міді, калію, кальцію, марганцю, заліза і магнію.

Материнка (орегано). Багато італійських, мексиканських та іспанських страв зі спеціями роблять з орегано. Ви можете виростити траву в контейнерах. Вона потребує багато сонця і добре дренованого ґрунту. Рослина не зацвіте у вологості або при надмірному дощі. Материнка має антиоксидантну, антибактеріальну, антимікробну, протизапальну, сечогінну, потогінну, відхаркувальну і м’яку тонізувальну властивості. Також багата на вітаміни А, С, Е і К, клітковину, залізо, марганець, кальцій, омега-3 жирні кислоти, ніацин, цинк і магній.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x