Як лікувати ячмінь народними засобами

Як лікувати ячмінь народними засобами

Ячменем на оці називають гнійне запалення сальних залоз повіки і війкової цибулинки, що проходить у гострій формі. Найпершим симптомом є сильний свербіж очної повіки. Через деякий час на ній з’являються червонясті набряки, а ще через декілька днів на місці почервоніння виникає пухлина, яка починає гноїтися. Якщо не лікувати ячмінь, він може спричинити серйозні проблеми. А до всього матимете ще й жахливий настрій, дратівливість і безсоння. Тому лікувати ячмінь треба якнайшвидше.

Причиною появи ячменю є елементарне недотримання правил гігієни. Це може бути протирання очей брудним рушником або носовою хусткою, а також не зовсім чистими руками. Набагато рідше причиною появи цього захворювання може стати серйозніша хвороба – наприклад, застуда, авітаміноз, порушений обмін речовин. «Нова Доба» пропонує перевірені варіанти лікування ячменю на оці народними засобами.

Листя подорожника. Це універсальний народний засіб, зокрема і для лікування ячменю на оці. Візьміть жменю сушеного листя подорожника і приготуйте з нього відвар. Остудіть, процідіть і змочіть ним шматочок марлі, заздалегідь складений у декілька разів. Покладіть теплий компрес на запалене місце і тримайте до повного охолодження. Подорожник має протизапальний ефект.

Насіння фенхелю. Покладіть у ступку одну чайну ложку насіння фенхелю або кропу й розітріть їх у порошок. Потім засипте його в невелику каструльку, туди ж додайте дві склянки окропу, потримайте на середньому вогні хвилин п’ять. Після цього закрийте каструльку кришкою і настоюйте ще хвилин п’ять. У відварі змочіть подвійний ватний диск, трохи відіжміть і прикладіть цей компрес до ячменю. Виконуйте процедуру щонайменше тричі на день.

Ромашка аптечна. При перших симптомах цього захворювання рекомендують робити теплі компреси з відваром ромашки аптечної. Відвар треба робити так, як вказано в першому рецепті.
Алое. Зріжте найм’ясистіший лист алое, загорніть його в поліетилен і покладіть на п’ять годин в холодильник. Вийміть і відіжміть з нього сік, потім змішайте його з кип’яченою теплою водою (1:10). Робіть за допомогою цієї суміші компреси.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x