Сигнали організму про те, що вам бракує вітамінів

Сигнали організму про те, що вам бракує вітамінів

Коли нашому організму не вистачає певних речовин, він завжди дає знати про це. Важливо тільки уважно придивитися до цих сигналів. Щоб вчасно почати приймати саме те, що вам потрібно – читайте далі в матеріалі про те, як проявляє себе нестача вітамінів.

Лупа на волоссі свідчить про те, що вам потрібно додати в раціон жирні кислоти. Великий запас їх міститься в морській рибі, а також горіхах, рослинних оліях, особливо лляній.

Слабке й тонке волосся стає такими через нестачу фолієвої кислоти. З цієї причини воно може навіть надмірно випадати. Щоб заповнити цей дефіцит, можна ввести в раціон шпинат і звичайний рис.
Посивіле волосся, якщо вам ще немає і 40 років, може свідчити про брак міді. А отримати її з їжею можна вживаючи морепродукти: креветки, устриці, восьминоги або кальмари.

«Заїди» в кутах губ або виразки в роті підкажуть, що у вас дефіцит вітаміну В12. Таке часто трапляється з тими, хто не вживає в їжу м’ясо і яйця, де цей вітамін і міститься. У досить невеликих кількостях він є і в злаках, але вегатеріанцям доведеться заповнювати його дефіцит прийомом комплексних аптечних вітамінів.

Надмірна втома і постійний брак сил говорить або про те, що ви недостатньо відпочиваєте, або про дефіцит вітаміну D. Знайте, що цим вітаміном збагачують продукти для маленьких дітей, аби вони краще росли й розвивалися. Тому додайте у щоденне меню «дитячий» полуденок у вигляді сирків або пюре. Крім того, багато вітаміну D містить сардина в будь-якому вигляді.

Якщо часто зводить ноги судомою, задумайтеся про те, чи достатньо вашому організму кальцію і магнію. Їжте більше бананів, насіння гарбуза, додавайте в салат авокадо. А кальцій вам забезпечать будь-які молочні продукти.

Постійні запори виникають у людей, що вживають мало рослинної клітковини. Її майже не перетравлює наш організм, але вона виконує в ньому роль «щітки», бо добре очищає кишечник. Багато рослинної клітковини в овочах і фруктах: звичайні яблука або броколі позбавлять вас від такої делікатної проблеми.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x