В УДПУ студентів навчали як використовувати он-лайн курси

В УДПУ студентів навчали як використовувати он-лайн курси

На базі факультету фізики, математики та інформатики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини проведено міжкафедральний науково-практичний семінар «Масові онлайн-курси як засіб підвищення фахових компетентностей учасників освітнього процесу», до участі у якому долучились викладачі університету. Про це «Нова Доба» дізналася у прес-службі навчального закладу.

Тематика семінару надзвичайно актуальна в сучасних умовах, оскільки з кожним днем онлайн-навчання стає популярним не лише у світі, але й в Україні.
З доповіддю виступила завідувач кафедри інформатики і ІКТ Марія Медведєва, яка зазначила, що використання МВОК (масових відкритих онлайн-курсів) як сучасної педагогічної методики дає змогу оптимально поєднати різні освітні стратегії, впливає на якість підготовки фахівців, дає змогу ефективно організувати самостійну діяльність студентів шляхом інтеграції дистанційних та традиційних засобів навчання.

Старший викладач Віра Колмакова відзначила, що деякі ЗВО враховують сертифікати МВОК як індивідуальне завдання або нараховують додаткові бали в межах самостійної роботи студентів.

Викладач Сергій Паршуков вказав, що на платформі Coursera розміщено не лише англомовні курси Стенфордського університету, але й курси викладачів закладів вищої освіти з інших країн різними мовами. Окремі викладачі за рахунок інтеграції сучасних відкритих платформ (Wiki-підручник, Wiki-студент, Coursera, Google, Microsoft та інші) створюють доступне інформаційно-освітнє середовище для повноцінної підтримки освітнього процесу.
Загалом обговорення проблеми використання МВОК було дуже продуктивним та дало змогу намітити подальші напрями досліджень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x