У черкаських школах можуть обмежити навчання

У черкаських школах можуть обмежити навчання

З метою запобігання поширення епідемії респіраторних захворювань та грипу серед населення міста комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Черкаської міської ради сьогодні на засіданні рекомендувала керівникам закладів загальної середньої освіти ухвалювати рішення про призупинення освітнього процесу в окремих класах за умови відсутності 20 відсотків і більше від загальної кількості учнів із причини захворювання на грип та ГРВІ.

Про заходи та ухвалені рішення терміново інформувати департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

Голова засідання – заступник міського голови – перший заступник голови комісії Ігор Волошин наголосив, що міська влада, керівництво шкіл мають оперативно та своєчасно реагувати на зазначену ситуацію з захворюваністю дітей.

– Здоров’я дітей є найважливішою цінністю, тому ми діємо насамперед в інтересах дитини. Зважаючи на стрімке поширення вірусу грипу та ГРВІ, вважаю за доцільне батькам, педагогам, керівникам шкіл та відповідному департаменту з максимальною увагою ставитись до будь-яких змін у самопочутті школярів. Оскільки відома істина про те, що легше попередити хворобу, ніж потім усувати наслідки, особливо актуальна у призмі дитячого здоров’я. Переконаний, що педагоги зможуть організувати навчальний процес у школах належним чином, аби така вимушена перерва у навчанні була компенсована додатковими уроками чи завданнями, – відзначив Ігор Володимирович.

Як повідомив директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради Олег Стадник, за останній тиждень у місті захворіло на грип та ГРВІ майже 2,1 тисяча осіб, з них найбільше дітей.

Викликає занепокоєння те, що захворювання на грип і ГРВІ має тенденцію до зростання. Цьому сприяють і нестійкі погодні умови. А також – ігнорування обов’язкових щеплень.

Приміром, з початку епідеміологічного сезону в місті було щеплено загалом лише 870 осіб, що, звісно, аж ніяк не відповідає необхідному рівню належних профілактичних заходів.

При цьому головний медик міста наголосив, що в лікувальних закладах Черкас є достатня кількість вакцин.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x