В прийомних сім’ях Кам’янщини виховують 31 дитину (СТАТИСТИКА)

В прийомних сім’ях Кам’янщини виховують 31 дитину (СТАТИСТИКА)

Станом на 01.01.2019 року в районі функціонує 11 прийомних сімей та 2 дитячих будинки сімейного типу, де виховуються 31 дитина з числа сиріт та позбавлених батьківського піклування.

Протягом 2018 року створено 1 ДБСТ та влаштовано до нього 5 дітей, позбавлених батьківського піклування. Створено 1 ПС, в яку влаштовано 3 дітей. Відбулося довлаштування 1 дитини в прийомну сім’ю. На сьогодні 2 сім’ї пройшли відповідне навчання з 18 вересня по 10 жовтня 2018 року та внесені до ЄІАС „Діти” як кандидати в прийомні батьки. Службою у справах дітей спільно з районним центром соціальних служб ведеться підбір дітей в дані сім’ї з урахуванням рекомендацій.

Двічі на рік спеціалістами служби у справах дітей спільно з представниками відділу освіти, міської та сільських рад, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводяться обстеження умов проживання та виховання дітей, які виховуються в прийомних сім’ях, ДБСТ та сім’ях опікунів, піклувальників.

За 2018 рік службою обстежено житлово-побутові умови дітей в 83 сім’ях, де виховується 180 дітей, про що складено відповідні акти та вжито заходів щодо поліпшення становища дітей в сім\’ях.
Станом на 01.01.2019 на місцевому обліку служби у справах дітей перебувають перебуває 20 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають правові підстави для усиновлення.

Станом на 01.01.2019року, на обліку у службі у справах дітей райдержадміністрації перебуває 4 сім’ї, як кандидати в усиновлювачі. Всі вони бажають усиновити дітей віком від 0 до 5 років.

В 2018 році відбулося усиновлення 1 дитини, позбавленої батьківського піклування. Ще одною родиною в липні 2018 було подано заяву до суду про усиновлення 3-х дітей. Заява до цього часу не розглянута через відсутність повноважних суддів у райсуді.

На території Кам’янського району на даний час проживає 21 сім’я усиновителів, де виховується 24 усиновлених дітей. Батьки створили відповідні умови для виховання, утримання дітей, належним чином виконують свої батьківські обов’язки.

Службою у справах дітей забезпечується виявлення, ведення обліку, проведення спільно з РЦСССДМ соціального інспектування та супроводження сімей, які неспроможні або не бажають виконувати виховні функції стосовно дітей, вирішуються питання надання комплексної допомоги сім’ям та дітям, які опиняються у складних життєвих обставинах.

Ірина Скорик

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x