Уманський НУС у світовому рейтингу університетів UI Greenmetric World Uniniversity Rankings

Уманський НУС у світовому рейтингу університетів UI Greenmetric World Uniniversity Rankings

Уманський національний університет садівництва – один з беззаперечних лідерів освіти Черкащини. Він знаний і шанований у нашій державі, а нині впевнено заявив про себе на світовій освітній арені, посівши третє місце серед закладів вищої освіти України у світовому рейтингу UI Green Metric World University Rankings-2018. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Уманського НУС.

UI GreenMetric World University Rankings – це щорічна публікація рейтингу університетів за допомогою UI GreenMetric. Дане ранжування є програмою Індонезійського університету, що класифікує навчальні заклади за їх зобов\’язаннями і діями щодо збереження екологічної стійкості. Метою UI GreenMetric World University Rankings є зростання усвідомлення у молоді необхідності збереження, покращення та підтримки екологічної ситуації на планеті.

Уманський НУС у світовому рейтингу університетів UI Greenmetric World Uniniversity Rankings

UI GreenMetric World University Rankings є першим і єдиним рейтингом університетів у світі щодо оцінки зобов\’язань кожного з університетів, що беруть участь у розробці «екологічно чистого» інфраструктури. Для визначення кращих, UI GreenMetric збирає дані через онлайн-анкету, відповіді на питання якої перевіряються доказами респондентів. Цього року оцінка проводилася за такими категоріями: освіта; установка й інфраструктура; енергетика та зміна клімату; відходи; вода; транспортування. Загальна максимальна кількість балів, що їх може набрати учасник, – 100. Слід зазначити, що кращих обирали з-поміж 719 університетів з 81 країни.

Пройшовши оцінювання за всіма вищезгаданими критеріями, Уманський національний університет садівництва виборов бронзу серед вітчизняних університетів і посів 295 місце у світовому рейтингу. За підсумками 2018 року українські виші найбільше балів отримували у категоріях, що стосуються розташування та інфраструктури, також – освіти і досліджень. Уманський національний університет садівництва отримав 5 025 балів. Це доводить, що Уманський НУС, якому цьогоріч виповнюється 175 років, впевнено йде вперед, тримаючи руку на пульсі світових освітніх тенденцій.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x