Олег Стадник повідомив, куди подінуться шкільні педіатри

Директор депаратменту здоров\’я та медичних послуг Олег Стадник у Фейсбуці прояснив ситуацію зі шкільними та дошкільними педіатрами.

«Допоки правда штани одягне, брехня півсвіту обійде. Я про тему медпрацівників шкіл і «танці з вовками» суперпопулістів, які не гребують нічим у передвиборчій борні.

ПРАВДА – виникла необхідність реорганізації служби в дитячій лікарні відділень, які ведуть дітей у садочках, школах та підлітків. Чому? Тому що 38 тисяч дітей мають укладені декларації із сімейним лікарем чи педіатром, і там вся інформація і в електронній карті, в разі хвороби вони йдуть туди і за їхнє обслуговування платить Національна служба здоров\’я. Натомість шкільні та дошкільні педіатри декларацій не укладають. В ситуації, коли з першого липня 2019 року зникнуть «червоні списки» (читай -медична субвенція ), і вузькі спеціалісти теж будуть отримувати гроші за обстеження та консультації від Національної служби виникає проблема фінансування шкільних педіатрів, тому що обстежень і консультацій за результами обстежень вони не надають. Натомість, в місті існує серйозна проблема сімейних педіатрів, люди із дітьми в розпачі шукають вільних, а їх не має уже із листопада. Всім лікарям педіатрам буде запропоновано перейти в педіатричні амбулаторії, де зарплата вдвічі-втричі вища, але необхідно працювати.

БРЕХНЯ! Всі дошкільні, шкільні медсестри та фельдшера залишаться (Увага!) на своїх місцях і будуть далі працювати. Ніхто не піднімає питання дошкільних медсестер, хоча вони у штатному розписі освітянських закладів і отримують зарплату там. І працюють там уже роки. Наразі, обговорюємо із департаментом освіти введення медсестер шкіл і фельдшерів у штат освітянських закладів, так само, як у дитячих садочках. Ці працівники не будуть скорочені, просто переведені у штат школи, де за рахунок освітянської субвенції фінансуються лише педагоги, всі інші- за кошти міського бюджету.Таким чином, вирішується проблема цих людей, коли зникне медична субвенція. От звідси – межа між правдою і брехнею. Ніхто не буде звільнений (окрім власного бажання). «Страшилки», «ужастики« » – підла, цинічна, безсовісна брехня, особливо якщо від партій. Передвиборча брехня в погоні за сотою долею передвиборчого рейтингу, при цьому абсолютно байдуже щодо долі цих людей у майбутньому…
Але… З брехнею світ обійти можна, назад не повернешся. Ці вибори можуть виграти популісти. Така загальна тенденція в світі – Європа, Трамп… Раз в сто років соціал-популізм перемагає. Французька революція, Жовтнева революція – і ось тепер знов.. Tut mir leid… Жаль… Схоже,що це очікує і нас… І всі «радєтєлі», «добродетєлі» і «спасітелі» народу цинічно ведуть його до прірви соціалізму… Розуму всім і вдалого дня, товариство!» Олег Стадник.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x