Літні черкащани стали «вільними студентами»

Літні черкащани стали «вільними студентами»

У Черкаському Народному університеті відсьогодні розпочався новий навчальний семестр. Народний університет – заклад, у якому усі охочі (незалежно від віку або освіти) мають можливість безкоштовно поповнювати свою «валізу» знань із різних сфер життя й наук. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Організатори проекту зазначають, що університет розпочав свою роботу 1 жовтня 2014 року. Основа ідеї – реалізація проекту «Навчання без вікових обмежень» для людей поважного віку, за сприяння представників громадських організацій, керівників центрів дозвілля, викладачів-волонтерів та просто небайдужих черкащан. Заняття проводять щовівторка і щосереди на базі Центральної міської бібліотеки ім. Лесі Українки. Дорослим студентам пропонують лекції з екології, психології, політології, андрогогіки, історії мистецтва, охорони здоров\’я, німецької й англійської мов, а також комп’ютерні курси. Їх проводять досвідчені викладачі та професори місцевих вишів і запрошені фахівці.

Літні черкащани стали «вільними студентами»

– Цим проектом ми хочемо привернути увагу до важливості громадської та волонтерської діяльності для вирішення соціальних проблем громади та підвищення активності, – зауважує директор Народного університету Сергій Мордвінов. – Усі лектори намагаються побудувати навчальний процес так, щоб наші слухачі змогли сидячи вдома самостійно працювати на комп’ютері й усвідомили себе сучасними людьми. Працювати за комп’ютером для літніх людей – задача дуже не проста, але назустріч новому дорослі учні йдуть із задоволенням.

Як зазначає Сергій Інокентійович, навчання відбувається, як у закладі вищої освіти: окрім занять в аудиторіях, учні виконують ще й домашні завдання. А після проходження курсу отримують сертифікат.

– Життя в бібліотеці вирує, – стверджує провідний бібліотекар Центральної міської бібліотеки ім. Лесі Українки Наталія Громова. – За її словами, людям цікаво навіть просто прийти, послухати лекції, поспілкуватися між собою. Бібліотека, мабуть, залишилась єдиним центром, який може безкоштовно обслуговувати незахищені верстви населення і літніх людей. Це такий стимул вийти в місто, показати себе. Також ми проводимо презентації книг, історичні уроки та різноманітні тематичні заходи.

Відвідувачі зізнаються, що завдяки курсам вони відчули «друге дихання» та навіть змінили своє життя на краще:
– Я відвідую курси уже третій рік. Прийшла сюди, як кажуть, щоб іти в ногу з часом. Хочу знати, що відбувається у світі й, особливо, в Черкасах. Керівник у нас дуже пунктуальний, серйозний, привітний. Хочеться знову і знову повертатися, – ділиться враженнями учениця Анна Харламова. – Головне те, що заняття не набридають, немає нудних тем. Тут можна і відпочити, і дізнатися щось нове. Я задоволена.

До слова, записатися на курси можна за адресою: м. Черкаси, вул. Хрещатик, 200 (бібліотека ім. Лесі Українки) або за телефоном: +38 (097) 545 45 37.

Ірина Марченко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x