У Черкасах обговорили вплив громади на створення нових міських ОТГ

У Черкасах обговорили вплив громади на створення нових міських ОТГ

7 лютого 2019 року у Черкаському ЦРМС, 0 12.30, відбувся круглий стіл на тему «Громадське посередництво заради формування нових об’єднаних міських громад». Серед спікерів заходу: Ігор Коліушко, експерт публічного права та голова правління Центру політико-правових реформ (Київ), Ігор Баб’юк, заст. голови Чернівецької обласної громадської організації «Комітет виборців», керівник проекту (Чернівці); Любов Ропало, директорка Черкаської агенції регіонального розвитку; Сергій Слинько, директор Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування; Світлана Остряніна, проектний менеджер Черкаської агенції регіонального розвитку; Сергій Гончар, радник з питань децентралізації Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування. Про це інформує власний кореспондент «Нової Доби».

Круглий стіл організовано в межах проекту Центру політико-правових реформ «Посилення ролі громадянського суспільства у забезпеченні демократичних реформ і якості державної влади» за підтримки Європейського Союзу.

Під час заходу експерти представили результати моніторингу в 5-ти регіонах України (Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій та Чернігівській) з питань формування об’єднаних територіальних громад на базі обласних центрів, міст обласного значення.

Фахівці обговорили причини та наслідки чуток, стереотипів, страхів, що перешкоджають формуванню потужних міських ОТГ в регіонах України. Під час обговорення виробили рекомендації щодо того, як покращити механізм формування ОТГ на базі обласних центрів та міст обласного значення у майбутньому.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x