На Черкащині лісівники підгодовують диких тварин (ФОТО)

На Черкащині лісівники підгодовують диких тварин (ФОТО)

Сніжна та морозна цьогорічна зима додала клопотів звенигородським лісівникам, оскільки за таких умов особливої підтримки потребують дикі тварини. Як розповідають у Звенигородському держлісгоспі, для цього в усіх лісництвах від початку перших снігів проводять викладку необхідних кормів, сезон зимової підгодівлі диких тварин триває постійно. Така робота ведеться не тільки в мисливських угіддях, але також й на об’єктах природно-заповідного фонду, де полювання заборонене. Про це інформують в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

На Черкащині лісівники підгодовують диких тварин (ФОТО)

Окремо слід сказати про Пехівське лісництво, де на території мисливського господарства «Пехівська дача» у вольєрах на площі майже у тридцять гектарів утримуються олені плямисті та дикі кабани. Вольєри облаштовані всім необхідним для тварин, передусім підгодівельними майданчиками. Корми для них – це сіно, кормові коренеплоди та зернофуражі, заздалегідь заготовила лісова охорона, тож в ці дні єгерям Олегові Глієвому, Петру Бучаку, Владу Пономаренкові під керівництвом Олександра Шевченка залишається лише дбати, аби кормушки не були порожніми. Окрім всього іншого, застосовують вони й мінеральну підгодівлю, оскільки пересвідчилися, що солонці добре впливають на організм тварин і зміцнюють його…
Підгодовують в лісництві й парнокопитних, які перебувають поза вольєрами.

– Інакше не може й бути, оскільки збереження фауни є одним з основних завдань працівників лісового господарства, – каже помічник лісничого Пехівського лісництва Микола Бойко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x