Збирається перша цьогоріч Регіональна рада підприємців Черкащини

Збирається перша цьогоріч Регіональна рада підприємців Черкащини

Підприємці області збираються, аби обговорити найбільш актуальні наразі проблеми, що перешкоджають веденню малого і середнього бізнесу в регіоні.

– Найбільш актуальними проблемами минулого року, з приводу яких ми спрямували ряд звернень до Уряду України, були проблеми зі штрафними санкціями при перевірках інспекцій з охорони праці – коли людей обкладали мільйонними штрафами за те, що вони працевлаштовують людей за цивільно-правовими, а не трудовими договорами. Як наслідок – підприємці закриваються, банкрутують, а люди, що в них працювали, втрачають роботу, – зазначає голова Регіональної ради підприємців Черкащини Олександр Турченяк. – Це не вихід із ситуації, потрібні інакші методи – для країни, де лише 15% наповнення бюджету складає малий та середній бізнес. У той час, як у розвинених країнах Європи, навпаки – саме він формує 45% бюджету. Потрібні чесні правила гри – як варіант, це може бути зниження податкового навантаження, що стимулюватиме бізнес розвиватися – при максимальних штрафах за порушення, що утримуватиме той же бізнес від пошуків шляхів оптимізації податків та зборів. Потрібне бачення того, на що ідуть податки підприємців – на ремонт доріг, оновлення комунікацій, тощо. Минулого року, намагаючись вирішити проблеми, які найбільше турбували підприємців, ми провели ряд заходів – зокрема, провели спільну нараду із керівництвом ОДА, Черкасиобленерго, Черкасигазу та ПАТ «Азот» – щодо забезпечення енергостабільності в регіоні. Провели ряд заходів із навчання підприємців новаціям у соціальному страхуванні, податковому та трудовому законодавстві – для упередження можливих порушень з боку підприємців. Налагодили співпрацю із офісом із просування експорту при КМУ, а також – з провідними інвестиційними компаніями HorizonCapital і UkraineInvest – і плануємо розвивати це співробітництво у надіях на підтримку розвитку бізнесу регіону.

Сподіваюсь, що 2019 рік стане роком розвитку та реальної підтримки підприємництва на Черкащині, а не роком «гасіння пожеж» та вирішення невідкладних питань. І сьогодні Регіональна рада підприємців в Черкаській області вимагає від влади більшої дієвості й ефективності в питаннях захисту ринку праці, рівня конкурентоздатності та стимулювання розвитку підприємництва, особливо того, що орієнтований на створення доданої вартості.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x