Рівень забруднення атмосферного повітря у Черкасах безпечний

Рівень забруднення атмосферного повітря у Черкасах безпечний

Лабораторія обласного гідрометеоцентру підбила підсумки результатів спостережень за січень 2019 року, повідомляють в Черкаському обласному гідрометеоцентрі.

У порівнянні з минулим місяцем в атмосфері міста зменшились концентрації аміаку у 1,3 раза. Також завдяки опадам, що випадали впродовж більшості днів місяця (а їх загальна кількість становить 125 % від норми), атмосфера міста очистилась від пилових домішок. Середня за місяць концентрація пилу у центрі міста має нульове значення, на решті контрольованих районах – 0,7 ГДК (гранично-допустима концентрація).

За комплексним індексом забруднення атмосфери (ІЗА), рівень забруднення атмосферного повітря у м. Черкаси вважається безпечним. У порівнянні з минулим місяцем ІЗА зменшився у 1,1 рази.

Проте, незважаючи на сприятливі погодні умови, природа не в змозі зменшити в атмосфері до безпечних значень концентрації діоксиду азоту у центрі міста та формальдегіду у Дніпровському мікрорайоні.

А це значить, що викиди підприємств та автотранспорту продовжують забруднювати атмосферне повітря в цих районах в більшій мірі у порівнянні з Південно-Західним мікрорайоном. Тому знову рекомендуємо, не використовувати тротуари вулиць для прогулянок на свіжому повітрі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x