Геннадій Бобов допоміг фельдшерсько-акушерському пункту на Корсунщині

Геннадій Бобов допоміг фельдшерсько-акушерському пункту на Корсунщині

Село Вільхівчик заснували у другій половині XVIII століття козаки-переселенці, в історичних згадках його згадують як присілок до села Черепин. Перша назва населеного пункту – Омарівка, пізніше Слобода.

Сучасна назва Вільхівчик, імовірно, походить від назви дерева – вільхи, якої на території села росте дуже багато. Населений пункт входить до складу Карашинської ОТГ і зараз тут проживає 199 осіб, з них 28 дітей. В селі діють ФАП, сільський клуб, лісопильня. Від давніх часів і до сьогодні вільхівчани займаються сільським господарством.

Фельдшерсько-акушерський пункт діє в селі Вільхівчик із повоєнних років. Він розміщувався в центрі села у звичайній сільській хаті. Досить тривалий період працювала там Ішімцева Тетяна Андріївна разом зі своїм чоловіком. Обоє вони пройшли пекло боїв Другої світової війни. Понад 20 років опікувалася здоров’ям вільхівчан Козаченко Тетяна Митрофанівна, для якої першим робочим місцем став наш ФАП. Місцеві жителі згадують її як старанну, турботливу людину, завжди готову прийти на допомогу. В 70-х роках колгосп «Комунар» збудував теперішнє приміщення ФАПу – просторіше та зручніше для обслуговування населення.

Вже понад 8 років працює в селі Вільхівчик кваліфікований, чуйний медик Андрій Миколайович Панасюк. За роки невтомної праці фельдшер заслужив у місцевих жителів повагу та довіру. Щодня до ФАПу звертаються громадяни: кому тиск зміряти, а в кого й серйозніші скарги на здоров’я. Довіряють йому здоров’я своїх дітей і місцеві матусі. Досить часто влаштовує прийоми для населення у приміщенні нашого ФАПу сімейний лікар Галина Олександрівна Усаченко.

Реалії сьогодення та розвиток медицини диктують необхідність покращення матеріальної бази медичних закладів у сільській місцевості. Жителі нашого села часто скаржились на відсутність фізкабінету при ФАПі. Саме тому на прохання Андрія Миколайовича та сільського голови Анатолія Сергійовича Пархоменка у ФАП від нашого депутата Геннадія Бобова надійшло сучасне обладнання: апарат магнітотерапії, масажний стіл, інгалятор багатофункціональний, апарат для електрофорезу. Ці сучасні пристрої дозволять розширити спектр послуг медицини в нашому населеному пункті, заощадити кошти та час місцевих жителів, адже не буде потреби їхати в районний центр для отримання необхідних процедур.

Від щирого серця хочемо подякувати Геннадію Борисовичу за покращення рівня медичного обслуговування в нашому селі, за небайдужість до проблем сільських жителів, за реальні кроки для покращення життя тих, хто цього потребує.

Надія Миколаївна Даценко, пенсіонер, колишня сільський бібліотекар

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x