Обліпиховий чай: цілющі властивості напою

Обліпиховий чай: цілющі властивості напою

Обліпиховий чай останнім часом набирає все більшої популярності. І не дарма. Адже обліпиху вважають однією з найкорисніших лікарських рослин. Як заварити обліпиховий чай, для кого він корисний, а кому небажано його вживати – читайте далі в матеріалі.

В обліписі, в цій невибагливій рослині, корисні не тільки самі золотисто-помаранчеві дрібні ягідки, але й листя, квіти і навіть гілки та кора. Кількість вітамінів в обліпиховому чаї просто за­шкалює і майже дорівнює їхньому вмісту у свіжих ягодах.

Обліпиха дуже багата на вітаміни, мікроелементи та мінерали:
– вітамін С зміцнює імунітет і проявляє потужні антиоксидантні якості;
– вітаміни групи В зміцнюють серцево-судинну, кровоносну й нервову системи, а також покращують роботу щитоподібної залози;
– вітамін А покращує зір і бореться з бактеріальними і грибковими інфекціями;
– вітамін Е уповільнює старіння;
– вітамін Р зменшує згортання крові і сприяє зміцненню капілярів;
– вітамін К бере участь в обмінних процесах і побудові кісткової і м\’язової тканин;
Також у ягодах обліпихи багато заліза, калію, кальцію, фосфору, жирної олії, каротину, яблучної кислоти та інших корисних речовин, що мають як профілактичну, так і лікувальну властивість від багатьох недуг.
Не дивуйтеся, якщо, заварюючи обліпиховий чай, відчуєте ніжний тропічний аромат. Обліпиху іноді навіть називають золотим деревом або сибірським ананасом. А все тому, що такий напій набуває ніжного ананасового присмаку і має красивий помаранчевий колір.

Рецепт приготування:
Візьміть 0,5 літра води, щіпку чорного чаю, 1–2 ст. ложки обліпихи та мед за смаком. Ягоди обліпихи бажано подрібнити. Заморожену обліпиху розморозьте. Скип\’ятіть воду й обполосніть окропом чайник для заварки. Покладіть у чайник обліпиху й заварку, залийте окропом і залиште на 7–10 хвилин настоятися. В отриманий чай додайте за смаком мед.

Оскільки обліпиху вважають лікарською рослиною, вона має і протипоказання. Тому з нею слід бути обережними тим людям, які страждають на хвороби сечостатевої системи, печінки і жовчного міхура, шлунку і кишечнику, а також загострення хронічних захворювань.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x