Рятувальники Чигиринщини та Лисянщини провели профілактичні рейди

Рятувальники Чигиринщини та Лисянщини провели профілактичні рейди

В період холодної пори року є характерним збільшення пожеж та загибелі людей, особливо в житловому секторі. Основною причиною цього є неправильне влаштування та несправність нагрівальних печей і порушення правил пожежної безпеки при їхній експлуатації. Про це інформує прес-служба ДСНС України Черкаській області.

З метою запобігання пожеж у житловому секторі та уникнення трагічних наслідків рятувальники Чигиринського та Лисянського районних секторів провели профілактичні рейди у відповідних селищах свого району.

Під час проведення заходів рятувальники роз\’яснили жителям селищ, що під час опалювального сезону необхідно слідкувати за справністю нагрівальних печей, не допускати їх перенагрівання. Також необхідно влаштовувати протипожежні розділки з негорючого матеріалу в місцях перетину димаря з дерев’яними конструкціями перекриття. Димові труби і стіни мають бути оштукатурені та побілені, димоходи треба періодично очищати від сажі. Забороняється розпалювати печі легкозаймистими горючими рідинами, залишати їх без нагляду або доручати нагляд за ними малолітнім дітям.

Також рятувальники наголосили, що в разі виникнення пожежі чи надзвичайної ситуації варто негайно телефонувати за номером 101. А щоб краще засвоїти інформацію, кожному громадянину співробітники ДСНС вручили пам\’ятки щодо дотримання елементарних правил пожежної безпеки у побуті та при поводженні з вибухонебезпечними предметами.

Такий же профілактичний захід провели сьогодні і в Уманському районі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x