Майбутні вчителі готуються працювати в Новій українській школі

Майбутні вчителі готуються працювати в Новій українській школі

На базі навчально-наукового інституту педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького стартував цикл тренінгів із підготовки до роботи за програмою «Інтелект України». Заняття проводять для студентів 3-5 курсу спеціальності «Початкова освіта». Про це інформує прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Тренінг організований за підтримки завідувача відділу початкової освіти Черкаського міського методичного кабінету установ освіти Черкаської міської ради Валентини Мединської.

Перше заняття провели вчитель початкових класів спеціалізованої школи № 33 ім. В. Симоненка, вчитель вищої категорії, старший учитель Наталія Прокопенко, вчитель початкових класів спеціалізованої школи № 20, вчитель вищої категорії, методист Тетяна Непритворна.

Валентина Мединська ознайомила викладачів і студентів із сучасними тенденціями в реформуванні початкової ланки загальноосвітньої школи. Крім цього, студенти отримали інформацію про навчальні програми для початкової школи, за якими нині здійснюється освітній процес: «Інтелект України», «На крилах успіху», «Росток», «Крок за кроком». Особливу увагу приділено порівняльному аналізу навчальних програм НУШ-1 і НУШ-2.

Студенти стали активними учасниками тренінгу. Вони виконували завдання, застосовуючи дидактичний матеріал до уроків інтегрованого курсу «Я досліджую світ» за програмою «Інтелект України» для першого класу початкової школи. Цінними для майбутніх фахівців стали методичні рекомендації, надані вчителями-практиками.

Організатори тренінгів переконані, що співпраця професорсько-викладацького й студентського колективів із методичним кабінетом і провідними вчителями початкових класів шкіл міста триватиме й надалі. Також у планах організаторів проведення чергових тренінгів, на яких майбутні фахівці матимуть можливість практично ознайомитися з методикою навчання інтегрованого курсу «Я досліджую світ» за програмами НУШ-2 і «На крилах успіху».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x