Прокуратура відстояла права дітей

Прокуратура відстояла права дітей

Органами прокуратури Черкаської області проведено перевірки дотримання бюджетного законодавства, в ході яких виявлено порушення прав дітей. Про це «Нова Доба» дізналася в прокуратурі Черкаської області.

Так, через несвоєчасне проведення процедури закупівлі послуг із харчування постраждалі від наслідків Чорнобильської катастрофи діти у навчальних закладах, починаючи з березня нинішнього року, не забезпечені безкоштовним харчуванням. Грошова компенсація, яку вони мають отримати у зв’язку з цим, на момент проведення перевірки виплачена неповно.

Встановлено факти закупівлі департаментом економіки та розвитку Черкаської міської ради продуктів, які не можуть бути включені до дитячого раціону. Так, для харчування дітей у навчальних закладах міста заплановано придбати газовані напої («Кока-колу») та розчинну каву.

Працівники закладів освіти Канівського району здійснювали списання певних продуктів харчування понад встановлені норми, що призвело до їх безпідставної витрати протягом минулого року.

На усунення цих та ряду інших порушень внесено 12 подань, що перебувають на розгляді керівників органів державної влади області. Поновлено права понад 1380 дітей.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x