«Чорний Козак» побував у Черкасах

«Чорний Козак» побував у Черкасах

13 лютого, о 16.30, в черкаському кінотеатрі «Україна» відбувся безкоштовний показ фільму «Чорний Козак». Про це повідомляє Департамент культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської ОДА.

Перед показом фільму до присутніх звернулися режисер кінострічки Владислав Чабанюк і виконавчий директор проекту Микола Кулик.
Ідейні натхненники фільму розповіли, що над стрічкою працювали з 2008 року, у зйомках взяли участь близько 500 людей із єдиною професійною акторкою в головній ролі – Мариною Юрчак. Відрадно, що частини фільму знімали й на Черкащині – у селах Легедзине та Вереміївка Тальнівського і Чорнобаївського районів відповідно, поблизу уманського дендропарку «Софіївка».

Автори кінопроекту подякувати Наталії Осипенко та Вікторії Феофіловій за допомогу й небайдужість до втілення задуму безкоштовного показу фільму в Черкасах і повідомили, що всі кошти від прокату «Чорного Козака» з початку його виходу (з 25 жовтня минулого року) йдуть на допомогу українським бійцям, зокрема, на протез захиснику України Дмитрові Краслянському, пораненому в боях на Савур-Могилі.

Після показу фільму всі охочі мали змогу зробити власний внесок у цю благородну справу – надати фінансову допомогу у спеціальний контейнер.

Сюжет фільму:
Події розгортаються в ХVII столітті в українському селі. Ганна залишилась без чоловіка, бо той пішов на війну. Тепер вона сама господарює та виховує маленьку доньку. Від допомоги залицяльників жінка завжди відмовлялась. Та почали відбуватись дивні речі – щоночі хтось допомагає їй по господарству, виконуючи найтяжчу чоловічу роботу. Звернувшись до місцевої ворожки вдалося з’ясувати, що це Чорний Козак, якого прокляли і він ніколи не бачитиме сонячного світла.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x