Голова облради була шокована після відвідин «Облпалива»

Голова облради була шокована після відвідин «Облпалива»

7 травня 2014 року голова обласної ради Валентина Коваленко в рамках робочої поїздки відвідала комунальне підприємство «Облпаливо» Черкаської обласної ради. Голова обласної ради була вражена реальною ситуацією, хоча загальні проблеми були відомі до поїздки, серед них головне – значна кредиторська заборгованість: по заробітній платі більше 500 тисяч гривень, перед Пенсійним фондом, єдиний соціальний внесок – близько 800 тисяч, податку на додану вартість – майже 680 тисяч, постачальникам – понад 4 млн. гривень. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській облраді.

При огляді було видно, що майданчики тривалий час пустували, не використовувалися за призначенням. На території під відкритим небом зберігалися автомашини, які, звичайно, виявилися розукомплектованими.Валентина Коваленко з робочою поїздкою відвідала КП «Облпаливо»

Та найнеочікуваніше директор підприємства Віра Риженкова показала в адмінбудівлі – зламані сейфи, в яких зберігалися офіційні документи і які зловмисники прихопили з собою, проникнувши через вікно. Правоохоронні органи і досі розслідують цей злочин.

Коментуючи ситуацію, голова обласної ради зазначила, що до такого стану підприємство довела часта зміна керівництва, корупційні схеми, які однозначно будуть розслідувані правоохоронними органами, неефективні дії щодо оздоровлення фінансово-господарської діяльності колишніх керівників КП «Облпаливо», їх некомпетентність, недостатній контроль за діяльністю підприємства тощо.

– Залишати підприємство у такому стані, коли воно приносить лише збитки, не можна, – наголосила голова обласної ради. – Влада зробить все, щоб підприємство заробляло гроші, працювало прибутково і наповнювало обласний бюджет.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x