Освіжувач повітря – своїми руками

Дата: 16-02-2019, 13:01

Освіжувач повітря – своїми руками
Як не провітрюй оселю, але часом виникають ситуації, коли в пригоді може стати лише засіб, що має особливі властивості в боротьбі з неприємними запахами. Попри широкий вибір освіжувачів, іноді варто зробити таку річ своїми руками. Так можна не лише зекономити, а й самостійно підібрати запах та його інтенсивність, адже нерідко трапляється, що аромат купленого освіжувача занадто різкий або викликає алергічну реакцію. Саморобний освіжувач у цьому більш досконалий, особливо якщо навчитися правильно підбирати концентрацію ароматичних олій.

Освіжувач за типом ароматичної лампи. На шматочок вати капніть 2–3 краплі ефірної олії (із запахом на ваш розсуд). Покладіть вату в маленьку посудину та помістіть на батарею (або інше джерело тепла). Нагріваючись, ефіри стануть випаровуватися, внаслідок чого виникне приємний аромат, що швидко заповнить усе приміщення. По суті, такий освіжувач є спрощеним варіантом ароматичної лампи. Влітку (коли батареї не працюють) вату, змочену ефіром, можна розмістити на пилососі, в місці, звідки дме повітря. І поки працюватиме пилосос (оселю наповнюватимуть приємні аромати). Ще вату з ефіром можна класти в шафу для білизни, тільки періодично треба змінювати на нову. Також не варто поспішати викидати балончик освіжувача для автомобіля. Налийте в нього невелику кількість води, додайте кілька крапель ефірної олії – і новий та доволі ефективний освіжувач готовий!

Не складно отримати й гелієвий освіжувач. Для цього у склянку з водою додайте желатин і розмішайте до консистенції желе. Потім додайте 1 ч. л. гліцерину (щоб ароматизатор не висох занадто швидко) і влийте 2–3 краплі ароматичної олії. Гелієвий освіжувач готовий. Його можна використовувати будь-де – на дачі, у квартирі або в машині. Він зручний у використанні, не розіллється від випадкового дотику і прослужить доволі довго. Для більшої естетичності освіжувач можна помістити у прозору ємність, додавши барвник: так він матиме оригінальніший вигляд.

Із кількох апельсинів і 30–40 квіток засушеної гвоздики можна зробити цитрусово-квітковий освіжувач природного походження. Квітки гвоздики поділяємо надвоє (для кожного апельсина – своя). Після цього встромляємо квітки в апельсини. Такі квітково-апельсинові «їжачки» близько 12–15 днів даруватимуть приємний цитрусово-гвоздиковий аромат, екологічний і безпечний для здоров’я.

На кухні освіжувач особливо потрібен, адже запахи продуктів і страв часом доволі стійкі й не завжди приємні. Щоб позбутися запаху, зерна кави або палички кориці кладуть на розжарену сковороду, і незабаром неприємні запахи з кухні зникають. За таким же принципом можна використовувати висушену цедру апельсина. Свіжозмелена кава – теж хороший ароматизатор. 2 ч. л. кави всипте у торбинку, міцно зав’яжіть її і підвісьте де-небудь на кухні. Ще один дієвий спосіб передбачає використання пульверизатора з водою. В неї додають лимонний сік і розбризкують у кімнаті. З неприємним запахом, відчутним при відкриванні дверцят холодильника, можна боротися за допомогою шматочків лимона, посипаних содою. Розкладіть їх по холодильнику. Можна також помістити в холодильник розчин води і соди. Через деякий час погані запахи з холодильника не турбуватимуть.

Черкаси наживо

Спецтеми

Погода

Погода