Вибираємо систему опалення для теплиці

Вибираємо систему опалення для теплиці

Якщо маєте намір серйозно займатися продажем овочів, то, напевно, задумувались, як отримувати урожай не один раз на рік, а двічі або навіть тричі. Для цього Вам знадобиться якісна теплиця, обов’язково з опаленням. Про те, як правильно вибрати опалення для теплиці, ми й поговоримо далі.

Для пічного опалення теплиці потрібні горючі матеріали, дрова чи вугілля. Як правило, таке опалення легко спорудити. Для цього треба лише поставити котел у теплиці і зробити трубу для відведення диму. Тепла, що його виробляє котел, цілком достатньо для сприятливих умов зростання тепличних рослин. Головне – дотриматися правил техніки безпеки. Не рекомендують проводити трубу по всій теплиці. Потрібно забезпечити вихід диму прямо над котлом – це знизить небезпеку виникнення пожежі в рази. Від якості котла залежатиме не тільки пожежна безпека теплиці, але й витрата дров і вугілля. Річ у тім, що є кілька видів котлів: одні розраховані на довге тління і, як наслідок, економлять ваші гроші, а інші – звичайні, дешеві котли, в які дрова потрібно закладати набагато частіше. Також важливим фактором є, те, що такі котли дають сухе повітря, що може негативно позначатися на ґрунті. Тому перш ніж встановлювати пічне опалення для теплиці, потрібно подбати про систему зволоження. Для влаштування найпростішого опалення у приміщенні теплиці викладаємо цегляну топку печі. Потім викладаємо димар (під грядками або в довжину теплиці), виводимо його з іншого боку теплиці (щоб тепло не «тікало», а чадний газ виходив назовні).

Парове опалення, як правило, зробити дуже просто. Треба просто під’єднатися до системи опалення будинку, провести труби від свого будинку до теплиці, попередньо утепливши їх (щоб уникнути тепловтрат). Але є застереження: домашній котел має бути досить потужнім, щоб працювати на два фронти, а теплиця – неподалік будинку, інакше реалізація парового опалення стане не рентабельною.

Повітряне опалення для теплиці у своїй основі має циркуляцію теплого повітря за допомогою повітропроводів. Цей вид обігріву теплиці є одним із найбільш високопродуктивних. При мінімумі витрат ресурсів головним його недоліком є те, що в умовах холодної зими таке опалення буде неефективним і його доведеться комбінувати з іншими видами опалення. Для встановлення одного з найбільш примітивних видів опалення вам знадобиться лише сталева труба (діаметр 50–60 мм, довжина 2–25 м). Розміщуємо сталеву трубу так, щоб один її край був у теплиці, а другий виведений на вулицю. Під трубою на вулиці розводимо багаття і постійно його підтримуємо. В результаті тепло від вогню надійде по трубі у теплицю.

Газове опалення – одне з найпоширеніших у світі для невеликих теплиць. Якщо теплиця великих розмірів, то таке опалення буде не рентабельним. Газове опалення функціонує як стаціонарно (газ у котел надходить із газопроводу), так і мобільно, коли газ подається за допомогою балонів. Теплицю з газовим обігрівом потрібно постійно провітрювати, адже вуглекислий газ, який виробляється у процесі обігріву, небезпечний не тільки для рослин, але і для людини.

Електричне опалення теплиці забезпечують інфрачервоні обігрівачі. Це порівняно новий спосіб опалення, що нагріває тільки ґрунт і рослини, а від ґрунту тепло поступово надходить і в повітря. Основна його перевага в тому, що за допомогою електричного опалення легко можна регулювати температуру в теплиці.

При виборі системи опалення враховуйте все: розміри теплиці, рентабельність опалення, кліматичні умови, матеріал, з якого побудовано теплицю, вартість і складність монтажних робіт тощо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x