Погані звички, що погіршують роботу нирок

Погані звички, що погіршують роботу нирок

Поганий спосіб життя та надмірний прийом медичних препаратів може підірвати роботу цього життєво важливого органу. «Нова Доба» з’ясувала, які звички можуть згубно впливати на роботу нирок.

Утримання від сечовипускання. Утримання сечі протягом тривалого часу підвищує її рівень у сечовому тракті. Це може викликати запалення і врешті призвести до захворювання нирок.

Нерегулярний питний режим, зневоднення. Для оптимального проведення процесу детоксикації необхідно пити достатню кількість рідини протягом дня. Зневоднення організму може призвести до розвитку каменів у нирках, різних інфекцій і запальних захворювань нирок.
Куріння. Мало кому відомий той факт, що шкідливі речовини, що містяться в тютюнових виробах, негативно впливають не тільки на легені, але й на нирки та серце. Це ускладнює процес очищення організму, здійснюваний нирками, й відтак підвищує їхню сприйнятливість до різних інфекцій.

Споживання занадто великої кількості натрію. Натрій є не тільки у звичайній солі, що її використовують на кухні. Цей інгредієнт у значних кількостях містять продукти, які ми їмо щодня. Надмірне споживання натрію порушує баланс інших мінералів в нашому організмі, що може призвести до дисбалансу електроліту, що, відповідно, порушує роботу нирок.

Надмірне використання лікарських препаратів. Наприклад, якщо часто використовувати болезаспокійливі, можуть виникнути побічні ефекти – це згубно діє на здоров’я нирок. Коли безвідповідально приймати ліки, можна відчути негативний вплив на здоров’я нирок і печінки як органів, що очищають організм і задіяні в обміні речовин. Надмірне вживання аспірину, ацетамінофену чи ібупрофену погіршує роботу нирок або й завдає їм непоправної шкоди.

Занадто багато білка. Регулярне споживання продуктів з великою кількістю білка ускладнює роботу нирок і може призвести до розвитку хронічних захворювань цього органу.

Сидячий спосіб життя. Люди, що ведуть сидячий спосіб життя, значно частіше мають ризик захворювання нирок у порівнянні з людьми, які віддають перевагу активному способу життя. По-перше, люди, які ведуть сидячий спосіб життя, часто не звертають уваги на харчування і вдаються до нездорової дієти. І це, звісно, ще більше ускладнює роботу нирок. По-друге, відсутність фізичної активності негативно впливає на кровообіг. По-третє, такий спосіб життя збільшує ризик гіпертонії, а також погіршує роботу імунної системи, що збільшує ризик різних видів захворювань та інфекцій.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x