Найкращі речовини для оздоровлення мозку

Найкращі речовини для оздоровлення мозку

Для поліпшення здатності до концентрації мозку необхідне залізо. Щоб отримати його, потрібно вживати такі продукти, як гранати, зелені яблука, гречка, чорний хліб, яйця, сир, яловича печінка. Для стимулювання пам’яті лікарі рекомендують їсти більше моркви, ананасів та авокадо.

Хороша здатність сприймати нову інформацію є одним із «маркерів» молодого мозку. Для цього корисно їсти продукти, багаті на вітаміни групи В, яких багато в морепродуктах і горіхах, шпинаті, моркві, кукурудзі, квасолі, броколі, яловичій печінці, оселедці.

Окрім того, мозку необхідна глюкоза, при її нестачі погіршуються процеси мислення. Вчені радять віддавати перевагу полісахаридам з овочів і фруктів та виробів із борошна грубого помелу.

Інша важлива для мозку речовина – холін. Його достатня кількість захищає від хронічної втоми й неуважності, адже допомагає підтримувати зв’язок між різними ділянками мозку. Джерела холіну – яєчні жовтки, субпродукти.

Потребує мозок і вітаміну С, що покращує стан кровоносних судин. Ідеальні постачальники вітаміну – грейпфрути, смородина, апельсини, авокадо, капуста.
Також у список важливих для мозку нутрієнтів увійшли калій і кальцій – мінерали, що забезпечують високу швидкість розумових процесів. Щоб їх одержати, корисно вживати сир, помідори, курагу, чорнослив.

Головний мозок містить багато насичених жирів і холестерину, які необхідні йому для адекватної роботи. Для запов­нення запасів жиру в мозку в раціон харчування потрібно включити рослинні олії, жирні види риб.

Ще один цінний мінерал – цинк. Його споживання забезпечує зв’язок між нейронами гіпокампу, сприяє оптимальному функціонуванню мозку й допомагає запобігти зниженню когнітивних функцій у літньому віці. Джерела цинку – морепродукти, яловичина, нежирна молода баранина, індичка, гарбузове насіння, паростки пшениці.

Магній бере участь у більшій частині біохімічних реакцій людського тіла. Вплив магнію на головний мозок посилює синапси, розміщені в гіпокампі – структурі мозку, що допомагає зберігати довгострокові спогади. Також завдяки магнію поліпшується здатність до навчання, знижуються психотичні стани. Джерело магнію – у висівках, какао, насінні, мигдалі й арахісі, гречці.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x