На Кам’янщині цієї весни висадять 109 гектарів лісу

На Кам’янщині цієї весни висадять 109 гектарів лісу

У Кам`янському лісгоспі до нового лісокультурного сезону підготувалися заздалегідь – підприємство має усі необхідні ресурси, аби провести весняне засадження лісу якісно та в оптимальні агротехнічні терміни. Про це «Нова Доба» дізналася у прес-службі Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

В осінній період 2018 року у структурних підрозділах було заготовлено 11 780 кілограмів лісового насіння, із них більшість – 9 922 кілограмів – жолудя дуба звичайного. Кілька тонн жолудів уже висіяли в розсадники восени, частину насіння заклали на зберігання і використають для створення лісових культур шляхом посіву, решту засіють у лісових розсадниках для вирощування посадкового матеріалу на майбутнє.

Посадковим матеріалом, необхідним для створення лісових культур, підприємство забезпечене сповна: вирощено понад 383 тис. шт. сіянців основних лісоутворювальних порід, зокрема дуба звичайного – понад 240 тис. шт. Усі сіянці успішно пережили зиму й готуються стати молодими насадженнями.

Як зазначає директор лісгоспу Віталій Верес, загалом у межах підприємства буде заліснено 109 га площ – таке завдання цьогорічної весняної лісокультурної кампанії для кам`янських лісівників. З них на площі 86,1 га будуть створені лісові культури дуба звичайного – основної лісоутворюючої породи підприємства.
Кам’янські лісівники в осінній період 2018 року вже провели підготовку ґрунту на площі 72 га. Окрім запланованих площ, наразі проводяться роботи з очищення лісосік 2019 року, на яких після завершення лісозаготівель проведуть роботи зі створення лісових культур.

Також кам’янські лісівники планують створити плантації новорічних ялинок, висадивши 5 400 хвойних сіянців на загальній площі 1,1 га.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x