Проїзд у черкаських тролейбусах не підвищать

Проїзд у черкаських тролейбусах не підвищать

4 гривні за проїзд у тролейбусі є економічно обґрунтованим тарифом. Наразі пасажири сплачують 3 гривні, а різницю – міська рада. Заступник міського голови Юрій Ботнар зазначив, що новий тариф має бути й соціально обгрунтованим. Про це інформує zmi.ck.ua.

– Чи мають таку можливість платити 4 грн і за що мають платити? Для підвищення вартості має покращитися якість послуги. Громадяни скаржаться на невідповідність графіку. Сподіваюся, депутати підтримають закупівлю нових тролейбусів, і тоді вже можна буде підвищувати тариф. Я пропоную відкласти це питання, – сказав Ботнар.

Втім, як стало відомо на виконкомі, міська рада недофінансувала підприємство за різницю у тарифі на 18 млн грн.

Заступник міського голови Людмила Бордунос як куратор підприємства підтримала підвищення тарифу, зазначивши, що може повторитися ситуація з невиплатою працівникам зарплати, і їм знову доведеться йти до депутатів.

Частина членів виконкому висловилися, що підвищення тарифу не вирішить проблему. У будь-якому випадку міська рада має дофінансувати «Черкасиелектротранс».

Окрім цього, секретар міської ради Ярослав Нищик зазначив, що через підвищення вартості може зменшитися кількість пасажирів у тролейбусах, адже різниця з вартістю проїзду в маршрутках становитиме всього 1 грн.

«Що стосується 18 млн – відбудеться сесія, я ініціюватиму винесення на розгляд і голосування за повне фінансування підприємства. Сесія буде або в останні дні лютого, або на початку березня», – сказав Ярослав Нищик.

Міський голова Анатолій Бондаренко також зазначив, що впевненості в тому, що пасажиропотік не зменшиться, немає.

«Цих коштів не достатньо, щоб покрити різницю. Все одно дофінансовувати треба», – сказав Бондаренко.

Із думкою, що частина пасажирів пересядуть у маршрутки, не погодився заступник міського голови Ігор Волошин.

«У тролейбусах чистіше, акуратніше. Мої знайомі й рідні частіше тролейбусами користуюються. Щодо того, що маршруток більше – треба закласти гроші на закупівлю тролейбусів», – сказав Волошин.

У підсумку голосування підвищення тарифу підтримала лише Людмила Бордунос, решта членів виконкому – утрималися.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x