Понад 300 тисяч грн повернули в бюджет Тальнівщини

Понад 300 тисяч грн повернули в бюджет Тальнівщини

У ході представницької діяльності Звенигородською місцевою прокуратурою виявлено факт порушення інтересів держави в особі Тальнівської міської ради, якою недоотримано понад 300 тис. грн за користування земельною ділянкою комунальної власності, повідомляють в прес-службі прокуратури Черкаської області.

Будучи власником нерухомого майна (будівель торгівлі), одне з товариств знехтувало законодавчо встановленим обов’язком укласти договір оренди земельної ділянки та сплачувати орендну плату за землю.

3 огляду на вказане, прокурор звернувся з позовом про стягнення належних місцевому бюджету коштів, безпідставно збережених відповідачем, за місцем його реєстрації – до господарського суду Одеської області, яким у задоволенні позовних вимог відмовлено.

Прокуратурою області рішення господарського суду Одеської області скаржено в апеляційному порядку та доведено правову позицію на захист державних інтересів Піденно-Західному апеляційному господарському суду, яким позов Звенигородської місцевої прокуратури задоволено, стягнуто з відповідача 313 тис. грн на користь Тальнівської міської рада та понад 11 тис. грн судового збору, сплаченого за подачу позову та апеляційної скарги, на користь прокуратури.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x