Обласна влада хоче закупити медобладнання для госпіталю

Обласна влада хоче закупити медобладнання для госпіталю

Обласна влада планує закупити нове медичне обладнання на сто тисяч гривень у обласний госпіталь для інвалідів війни, ще двісті тисяч закладу виділять на капітальні видатки. Про це заявив голова ОДА Юрій Ткаченко, який відвідав заклад для того, аби привітати ветеранів із Днем Перемоги. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.

Цей госпіталь у Черкасах функціонує із 1990-ого року на базі санаторію-профілакторію під назвою «Будівельник». За 9 років там запрацював постійний стаціонар на 200 ліжок. Відтоді набратися сил і поправити своє здоров’я в ньому щороку може близько 5 тисяч ветеранів, серед яких й інваліди війни, учасники бойових дій та діти війни.

Очільник області оглянув умови, у яких живуть і лікуються черкаські ветерани, та побачив, чого їм не вистачає
– Як і в будь-якому іншому соціальному закладі, тут є певні проблеми. Серед них – труднощі з каналізацією, застаріле медичне обладнання, для прикладу, в кабінетах фізіотерапії є апарати, яким вже більше 35-ти, а то й 40-а років, – констатував Юрій Олегович. – Один із пунктів нашої програми «Від революції Гідності – до гідного життя» передбачає те, що влада зменшить витрати на своє утримання й збільшить соціальні гарантії. У цьому закладі лікується дуже багато ветеранів, завдяки яким ми сім десятиліть живемо під мирним небом, тож ці люди гідні того, щоб оздоровлюватися у хороших умовах.

Тож, за його словами, вже під час найближчої сесії облради піднімуть питання госпіталю. Обласний очільник пропонує профінансувати капітальні видатки закладу в розмірі 200 тисяч гривень та додатково виділити ще 100 тисяч для купівлі медобладнання.
Голова ОДА принагідно привітав усіх ветеранів, які зустрічатимуть 9-те травня у стінах госпіталю, з прийдешнім Днем Перемоги.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x