На Черкащині торік придбали 16 будинків для дітей-сиріт

На Черкащині торік придбали 16 будинків для дітей-сиріт

Минулоріч область отримала 13,5 млн грн державної субвенції для покращення житлових умов посиротілих дітей. Її коштом, за поданнями районів, придбали 16 об’єктів житла для 21 дитини-сироти, особи з їх числа, повідомила начальник служби у справах дітей Оксана Покатілова у ході засідання колегії під головуванням очільника області Олександра Вельбівця. Про це «Новій Добі» стало відомо з прес-служби Черкаської ОДА.

Крім цього, частину коштів спрямували на зведення першого в області малого групового будинку. Його будують у селі Собківка Уманського району. МГБ дасть можливість забезпечити проживання 10 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, на період пошуку для них родини, або до досягнення повноліття, в умовах, наближених до сімейних.

– Нині маємо доволі складну ситуацію із забезпеченням житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, – зазначила Оксана Покатілова. – Зараз на квартирному та соціальному квартирному обліку громадян, що потребують поліпшення житлових умов, перебуває 141 статусна дитина у віці від 16 до 18 років та 519 осіб у віці від 18 до 23 років, житлом забезпечують одиниці. Житлову проблему можуть вирішити представники влади двома складовими: передбачення у місцевих бюджетах коштів для реалізації місцевих програм забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, а також забезпечення першочергового передання у власність посиротілим дітям житлових приміщень, розташованих на території міста, села, селища із житлового фонду, що належить до комунальної власності відповідної територіальної громади.

Починаючи з кінця 2017 року ОТГ набули повноважень та обов’язків із питань захисту прав дитини як орган опіки та піклування. На цей час служби у справах дітей створені у 7 ОТГ – Білозірській, Єрківській, Зорівській, Іркліївській, Мокрокалигірській, Ротмістрівській та Шполянській.

– Нинішня колегія відбувається в традиційно повному форматі – на ній присутні не тільки начальники служб у справах дітей, а й керівники районних державних адміністрацій та об’єднаних територіальних громад, – у своєму виступі на колегії обласної служби у справах дітей наголосив голова ОДА Олександр Вельбівець. – Втім, усього 13 із наявних 54 голів ОТГ відвідали колегію. Мені не зрозуміла така позиція. Я не буду дивитись на таку безвідповідальність крізь пальці, всі мають свої обов’язки перед державою, перед громадою. І мають виконувати їх. Хочу запевнити всіх, що рівень співпраці і підтримки з боку обласної державної адміністрації буде напряму залежати саме від розуміння тих питань, якими має займатись об’єднана територіальна громада.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x