У ЧДТУ відзначили День рідної мови

У ЧДТУ відзначили День рідної мови

Наразі у світі існує близько 6 000 мов, та, на жаль, майже половина з них під загрозою зникнення. Саме тому на 30-й сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в жовтні 1999 року, під час якої було наголошено на важливій ролі мови в розвитку освіти, культури, консолідації суспільства, формування нації і зміцнення держави, 21 лютого визначили Всесвітнім днем рідної мови. Про це «Нова Доба» дізналася у прес-службі навчального закладу.

Сьогодні в Черкаському державному технологічному університеті, за ініціативи кафедри української мови та загального мовознавства, відбувся міжнародний захід до Дня рідної мови.

Саме рідна мова є основною ознакою нації, оскільки вона формує національний менталітет, є живим свідком історії народу, берегинею культурних здобутків, визначальним чинником життя кожної людини і суспільства, кожної родини і держави в цілому.

Іноземні студенти, які навчаються в Черкаському державному технологічному університеті, незалежно від того, чи прибули в Україну лише три тижні тому, чи проживають тут уже тривалий час, продемонстрували аудиторії свої знання української та розповіли про свої рідні мови.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x