Добрива для кімнатних рослин, які є в кожному домі

Добрива для кімнатних рослин, які є в кожному домі

Сьогодні зовсім не важко знайти в магазині добрива, які здатні допомогти кімнатним рослинам швидко і якнайкраще перейти від зимового способу життя до найбільш активного весняного. Та вони переважно мають високу ціну. Проте в кожному домі є речовини, які з легкістю здатні замінити магазинне підживлення. Достатньо лише знати які і вміло дотримуватися пропорцій.

Цукор складається із глюкози і фруктози. Глюкоза має 2 чинники впливу: заряджає енергією і служить компонентом для відновлення, сприяє появі органічних речовин. Виготовити добрива зі звичайного цукру просто. Додайте на півлітра води 1 ст. л. цукру (його можна замінити аптечною глюкозою: 1 л води розводять 1 таблетку глюкози). Підживлення роблять 1 раз у 30 днів.

Просто змішайте з ґрунтом гущу від випитої кави. Це зробить ґрунт пухким, збільшить його кислотність, наситить киснем. Таке добриво підходить для гладіолусів, азалій, лілій, рододендронів, троянд. Крім кави, можна використовувати заварку від чаю, але в міру, щоб не завелися чорні мошки.

Шкірки від цитрусових є чудовим підживленням для квітів. Цедру подрібніть, нею наповніть літрову банку на 1/3. У банку налийте окріп. Відвар настоюйте добу. Потім цедру процідіть, у банку долийте води і зрошуйте рослини. Також можна використовувати шкурки від банана. Їх треба порізати, скласти в літрову банку на 1/2, залити водою, настояти добу, процідити, а потім долити води. Суху й подрібнену бананову шкірку можна додавати в землю при пересадці. Шкірка буде поступово гнити і давати «прикорм» рослині. Зі шкірок бананів і цитрусових готують корисну суміш. Беремо рівну кількість шкурок банана і цитрусових, складаємо у трилітровий бутель на 1/3. Покладіть сюди 2 ч. л. цукру, залийте теплою водою. Суміш настоюють до 3 тижнів у теплому місці. Періодично збовтують, але не відціджують. Через деякий час вода стане жовта й каламутна. Такий розчин можна зберігати в холодильнику. Для добрива його розводять водою (1:20). Застосовують раз у 30 днів.

Попіл містить фосфор, калій, магній, залізо, кальцій, сірку та цинк. Його рекомендують додавати у ґрунт під час пересаджування. Також можна приготувати рідке добриво: 1 ст. л. попелу на 1 л води.

Дріжджі містять вітамін В, фітогормони, ауксини, цитокініни, що беруть участь у функціонуванні та поділі клітин. Дріжджові добрива покращують активність мікроорганізмів у землі. Органічні речовини краще мінералізуються, збільшується утворення вуглекислоти. На 1 літр нехолодної води знадобиться 10 г дріжджів, 1 ч. л. цукру. Якщо дріжджі сухі, то цукру знадобиться 3 ч. л., а води – 10 л. Розчин настоюють близько 2 год., розбавляють водою (1:5) і використовують для поливу.

50 г лушпиння цибулізалийте 2 л. гарячої води, кип’ятіть 10 хв, настоюйте 3 години. Потім процідіть і використовуйте для обприскування. Відвар не зберігається, його потрібно готувати заново.

Перегній. Для таких рослин, як пальми, фікуси, диффенбахія, цитрусові, монстера використовують послід птахів. 10 грамів посліду розчиняють у 3-х літрах води. Перед внесенням добрив рослину треба полити водою. Листовий перегній додають під час пересаджування. Це збагатить ґрунт мікроелементами, поліпшить його структуру. У 10 л води розводять 100 г гною.

У воді з акваріума є речовини, які посилюють розвиток квітів. Її застосовують навесні під час інтенсивного росту рослинності. Це підживлення роблять 1 раз у 30 днів, щоб земля не стала зеленою і не закисла.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x