Продукти, які корисно їсти натщесерце

Продукти, які корисно їсти натщесерце

Не все можна вживати натще: важливо, щоб їжа не сприяла підвищенню кислотності шлунка і не травмувала слизові оболонки. Які ж продукти можна їсти без побоювання – читайте далі в матеріалі.

Зокрема, експерти рекомендують вживати натщесерце горіхи. Цей продукт відрізняється збалансованим складом білків, жирів і вуглеводів, а також містить корисні жирні кислоти, що покращують стан серцево-судинної системи та роботу мозку. Крім того, горіхи натщесерце нормалізують кислотність шлункового соку.

Також корисно їсти зранку натще гречану кашу. Організм легко засвоює гречку. Вона має властивості «вирівнювати» тиск, заспокоювати нервову систему і м’яко стимулювати роботу травної системи.

Ще один такий корисний продукт – бездріжджовий хліб. Його вживання натще пробуджує травну систему й нормалізує її роботу. Крім того, хліб – багате джерело вуглеводів, що забезпечують організм енергією, необхідною для здійснення фізіологічних процесів. Ранок – ідеальний час для прийому вуглеводів.

Чудовий варіант для їжі натщесерце – вівсянка. Вівсяна крупа відрізняється високим вмістом протеїнів, що регенерують тканини та клітини. Вона діє на шлунок як ліки: обволікає слизову та захищає її від дії кислот. Крім того, овес чинить протиракову дію. Втім, цією крупою краще не зловживати.

Курячі яйця (не смажені) також корисно вживати натще. Їх добре засвоює організм. Також доведено, що люди, які снідають яйцями, з’їдають менше калорій протягом дня.

Мед. Ложка меду натщесерце, – це, по суті, натуральний «енергетик» для організму. З’їдений зранку мед стимулює мозкову активність і сприяє виробленню «гормону радості» – серотоніну.

Чорниця. Цю корисну ягоду також можна сміливо додавати у свій раціон. Вчені довели, що, вживаючи чорницю натщесерце, можна не тільки поліпшити зір, але й нормалізувати кров’яний тиск і навіть прискорити обмін речовин. Додавайте ягоди в кашу, ранкові смузі та інші страви – і ніякі проблеми зі здоров’ям вам не загрожують.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x