Цілющі властивості евкаліптової ефірної олії

Цілющі властивості евкаліптової ефірної олії

Евкаліпт – без перебільшення один із найпопулярніших ароматів, що асоціюється з хвойними, хоча насправді ця рослина належить до зовсім іншого сімейства – миртових. Від льодяників проти кашлю до жувальних гумок, дезодорантів і ароматичних складів для профілактики простудних і вірусних захворювань – ефірну олію евкаліпта використовують і в офіційній, і в нетрадиційній медицині, в косметології і виробництві побутової хімії. На організм людини евкаліпт діє як терапевтичний, так і антисептичний засіб. «Нова Доба» розглянула деякі з них.

Евкаліптову олію застосовують в ароматерапії, в косметології та медицині. Вона діє як заспокійливе на психіку людини. У косметології евкаліпт додають у крем для збагачення вітамінами, використовують для вугруватої шкіри, роблять маски для обличчя.

Олію евкаліпта використовують при простудних захворюваннях, які супроводжують кашель, нежить, а також запальні процеси в горлі і в дихальних шляхах. Вона добре допомагає організму при грипі, бронхіті й туберкульозі.

Евкаліптова ефірна олія – чудовий помічник при вірусних інфекціях, що чудово зміцнює імунну систему людини. Вона дієва і при герпесі та гепатиті.

Така олія знімає запалення сечостатевої системи. Її використовують також при захворюваннях шкірних покривів. Евкаліпт добре знімає запалення ясен, освіжає порожнину рота й підходить для лікування проблемних зубів.

Людям із цукровим діабетом рекомендують приймати евкаліптову олію, адже вона сприяє зниженню цукру в крові, а також цілюще діє на функцію шлунково-кишкового тракту, збагачує кров киснем і покращує систему кровообігу.

Крім перерахованих властивостей, евкаліптова олія має ще й знеболювальний ефект. Тому фахівці рекомендують застосовувати її при головних болях, болях у суглобах і хребті. Добре допомагає при ревматизмі та артриті, а ще – знімає напругу після довгого заняття спортом.

Не менш важливою властивістю евкаліптової ефірної олії є те, що вона добре знезаражує й освіжає повітря. Її застосовують для дезінфекції приміщень, адже запах евкаліпта дуже не люблять комарі та воші.
Та все ж потрібно з обережністю застосовувати цю олію: не рекомендують наносити її на гіперчутливу шкіру. Не бажано використовувати її і людям з підвищеним артеріальним тиском, а також тим, хто страждає на епілепсію.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x