Нескладні, але ефективні способи покращити пам’ять

Нескладні, але ефективні способи покращити пам’ять

Людський мозок – один із найбільш досконалих органів у живій природі, а пам’ять – один із видів розумової діяльності. На жаль, із віком пам’ять все більше слабшає, людина забуває важливі речі, події і навіть людей. Щоб цього не сталося з вами, потрібно щодня тренувати й покращувати пам’ять. Про найефективніші методи поліпшення пам’яті – читайте далі.

Створюйте рутину. Розміщуйте те, що вам знадобиться, у спеціальну папку e-mail чи на робочому столі – тоді завжди знатимете, де це знайти.

Порушуйте рутину. Щодня носите ключі у правій кишені? «Зламайте систему» – покладіть їх у ліву! Це хороша вправа, що є рушієм для створення нових ідей, і хороший спосіб порушити механічний порядок дій.

Їжте більше корисної їжі. Є безліч продуктів, які справді покращують роботу мозку, – це харчі, насичені вітамінами і спеціальними антиоксидантами. Додайте в раціон зелений чай, чорницю, лосось, капусту (зокрема кольорову і броколі), гіркий шоколад, куркуму.

Спіть більше. Хороший сон – це запорука тямущої голови і свіжості думок. Що менше ви спите, то більше навантажуєте пам’ять і врешті починаєте забувати багато деталей. Щоб тримати мозок у стані «повної готовності», організму треба більше відпочивати.

Розвивайте свій інтелект. Мозок працюватиме ефективніше, якщо привчити його до постійної роботи: вирішуйте завдання, ребуси, вчіть мови. Зрештою, «тренуватися» можна і на вечірці – спробуйте запам’ятати імена присутніх з першої спроби.

Занотовуйте. Сьогодні проблем із ґаджетами вже немає: комп’ютер, планшет, телефон – скрізь ви можете робити нотатки й вести облік. Але по-справжньому донести інформацію до мозку може тільки ручка. Процес письма дає змогу відтворити текст у голові більш чітко, і проблема його відновлення пропадає.

Будьте винахідливими. Складайте вірші або пісні, щоб фіксувати події в пам›яті. Це справді-таки потужні інструменти.

Зациклюйтесь на важливому. Щоб перенести факти з короткочасної пам’яті в довготривалу, необхідно зафіксувати важливе й зосередитися на ньому, рахуючи до 8-ми (кроликів, котиків, мавпочок…). Згідно з наукою, цей, як нам здається, важкий процес вимагає всього 8 секунд.

Займайтеся спортом. Із дитинства знайоме «в здоровому тілі здоровий дух» змусить мозок працювати вдвічі краще і швидше.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x