У ЧДТУ науковець із Норвегії захистив дисертацію

У ЧДТУ науковець із Норвегії захистив дисертацію

14 лютого 2019 року на засіданнях спеціалізованої вченої ради К 73.052.01 Черкаського державного технологічного університету відбулися захисти двох дисертаційних робіт на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 01.05.02 – математичне моделювання та обчислювальні методи (голова ради – д.т.н., професор Володимир Палагін, вчений секретар – к.т.н., доцент Артем Гончаров). Про це «Нова Доба» дізналася у прес-службі ЧДТУ.

Примітним фактом є те, що в спеціалізованій раді успішно захищаються не тільки здобувачі з інших навчальних закладів України, а й з інших держав. Зокрема, відбувся захист дисертаційної роботи старшого викладача кафедри інформатики Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Понеділка В.В. на тему «Методи та засоби побудови і реалізації інтегро-степеневих моделей процесів відновлення вхідних сигналів нелінійних динамічних об’єктів» (науковий керівник д.т.н., професор завідувач кафедри інформатики Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка В.А.Федорчук) та науковця з Норвезького університету природничих та технічних наук, керівника проектів з науково-дослідних розробок зі сталого міжнародного розвитку (EURASIA та інші), проектного менеджера НАТО Ю Стертена на тему «Методи та засоби математичного моделювання процесів структурної динамічної корекції вимірювальних перетворювачів на основі інтегральних рівнянь», який виконував дисертаційну роботу у тісній співпраці з Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» (науковий керівник – к.т.н., старший науковий співробітник, доцент кафедри автоматизації проектування енергетичних процесів і систем Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» А.А. Верлань). Захист дисертації Ю Стертена проводився англійською мовою, тому до ради для перекладу був запрошений фахівець із даного напрямку досліджень (к.т.н., доцент кафедри комп’ютеризованих систем управління Одеського національного політехнічного університету В.О. Сперанський).

Обидві роботи були ґрунтовними, цікавими та викликали велику кількість запитань під час захисту. Здобувачі впевнено трималися та надали вичерпні відповіді на отримані запитання. По завершенню майбутні кандидати наук подякували членам ради за цінні зауваження та побажання, що були висловлені ними під час дискусії.

Колектив Черкаського державного технологічного університету приєднується до привітань на адресу молодих кандидатів наук, бажає їм подальших наукових здобутків, а університету побільше успішних захистів та тісної міжнародної співпраці з науковцями інших країн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x