На Черкащині зменшилась кількість одержувачів «мінімалки»

На Черкащині зменшилась кількість одержувачів «мінімалки»

Моніторинг показників заробітної плати жителів Черкащини свідчить як про позитивну динаміку росту номінальної зарплатні, так і зменшення кількості працівників, що одержали нижчу за встановлений законодавством мінімальний розмір заробітної плати. Про це сказав заступник директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Олег Шимчук на колегії Департаменту. Вона відбулася за участю голови облдержадміністрації Олександра Вельбівця, директора Департаменту Руслана Чикала та ін. Про це «Нова Доба» дізналася у прес-службі Черкаської ОДА.

– Кількість громадян, які торік отримали нижчу за встановлену заробітну плату, зменшилась на 48,1%, а це – 4,3 тис. осіб, – зауважив Олег Шимчук. – При цьому середньомісячна заробітна плата в області за 2018 рік зросла у порівнянні з 2017-м на 23,8% і становила 7 478 грн. Водночас заборгованість з її виплати зменшено на 52,4 млн грн.

Варто зауважити, що за період минулого року зменшилась кількість родин, які скористалися соціальною допомогою від держави на 16%, а сума нарахованої допомоги знизилась більш ніж на 1 млрд грн і становить понад 3,8 млрд грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x