Черкаські школярі декламували вірші українських поетів

Черкаські школярі декламували вірші українських поетів

2019 рік надзвичайно багатий на ювілейні дати, особливі поміж них – літературні ювілеї. Це ювілеї письменників, книг і поетичних збірок, окремих прозових творів і віршів. Підтвердженням цього став вже традиційний міський конкурс декламування творів української літератури «Поетичний ювілей», який відбувся 21 лютого у стінах обласної бібліотеки для юнацтва ім. В. Симоненка. Організований Черкаським міським методичним кабінетом установ освіти, конкурс був приурочений Міжнародному дню рідної мови, який відзначався саме цього дня. Про це повідомляє Департамент культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської ОДА.

Конкурс мав на меті прилучити учнів через українську літературу до фундаментальних цінностей, культури; розширити культурно-пізнавальні інтереси школярів; сприяти всебічному розвитку, духовному збагаченню, активному становленню й самореалізації особистості в сучасному світі.
30 учасників конкурсу для учнів 5-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів міста, які завітали до книгозбірні разом із учителями, майстерно декламували літературні твори, пов\’язані з ювілейними датами.

Члени журі, до складу якого ввійшли методист міського методичного кабінету установ освіти, педагогічні працівники, черкаські письменники і бібліотекарі Симоненківської книгозбірні, враховуючи відтворення емоційної насиченості твору, майстерність володіння виконавським словом (художнім читанням), відзначили високий рівень виступів багатьох учасників конкурсу і визначили переможців у 3-х номінаціях.
Результати конкурсу були оголошені на сайті Черкаського міського методичного кабінету установ освіти, а переможці будуть відзначені дипломами Черкаського міського методичного кабінету установ освіти.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x