У Черкасах визначали, як підвищити прибутковість кінотеатру «Україна»

У Черкасах визначали, як підвищити прибутковість кінотеатру «Україна»

Сьогодні, 25 лютого, у фойє КП кінотеатр «Україна» відбулася публічна консультація із зацікавленими сторонами щодо ефективного використання ресурсів кінотеатру. Головними спікерами під час заходу виступили Сергій Воронов, директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, Валентина Слуцька, директор КП «Кінотеатр «Україна», Анастасія Івченко, менеджер міських проектів ГО «Промолодь», Сергій Пасічник, модератор, представник ГО «Центр UA» в Черкаській області та інші.

За словами присутніх, наразі кінотеатр «Україна» використовують неефективно. Зокрема відсутні власні цифрові проектори, необхідні для показу сучасних фільмів, а отримані від продажу квитків кошти йдуть на покриття зарплат, комунальних послуг, витрат на утримання та ремонт будівлі. Крім цього, частину площ кінотеатру здають в оренду для комерційних магазинів.

У Черкасах визначали, як підвищити прибутковість кінотеатру «Україна»

– Сьогодні відбувся третій етап обговорення концепції подальшої діяльності кінотеатру. Ми обговорювали, який формат буде діяльності цього закладу, – розповів Сергій Воронов, директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради. – Чи це буде повністю соціальне навантаження, чи ми виходимо на рентабельний бізнес-проект і зменшуємо видаткову частину з міського бюджету. У будь-якому разі будемо поєднувать і той, і той механізм для того, щоб вийти максимально на систему, яку я хотів би бачити. Це максимальна незалежність від коштів міського бюджету, рентабельність підприємства, і залучення соціальних послуг для того, щоб прості мешканці Черкас знали, що кінотеатр «Україна» надає певні пільги або надає дешевші квитки. Інакше для чого тоді комунальне підприємство в системі комунальної власності? А взагалі хочеться сюди поселить життя, щоб воно тут постійно вирувало, для того, щоб тут був культурно-громадський простір і кожен міг себе розвивати.

Представники громадської організації «Центр UA» виступили організаторами заходу і запропонували чітко визначити концепцію розвитку і функціонування закладу, як культурного центру та громадського простору.

– Заклад має всі можливості для того, щоб приносити прибуток, – відзначив представник ГО «Центр UA» в Черкаській області Сергій Пасічник. – Він має зручне розташування в центрі міста і з огляду на майбутнє цілком імовірно може стати не просто кінотеатром, а цілим мультикультурним простором для проведення найрізноманітніших заходів. Головне визначитися з питанням розташування пріоритетів. Чи ми хочемо мати сучасник кінотеатр, який надає певні культурні послуги, чи це буде окремий мультикультурний заклад, в складі якого діятиме кінозал.

Публічна консультація відбувалася за фінансової підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою». Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

У Черкасах визначали, як підвищити прибутковість кінотеатру «Україна»

– Ми долучилися до процедури розробки думок, що робити далі з кінотеатром «Україна» в Черкасах, – відзначила активіст ГО «Молода Черкащина» Тетяна Ковальчук. – Для того, щоб зібрати пропозиції громадян, жителівміста, тих, хто відвідує кінотеатр, ми повісили в холі такий лист, де кожна людина, яка відвідує кінотеатр, може залишити свої спогади, які викликає в неї кінотеатр, що подобається в будівлі і що вона хотіла б бачити вже в оновленому кінотеатрі. Усі пропозиції ми узагальнимо й дамо їх експертам, щоб вони проаналізували, що важливо людям у кінотеатрі і що вони хочуть змінити. Це допоможе вирішити подальшу долю цієї будівлі.

Владислав Бедринець

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x