«Туалетні пристрасті» по-черкаськи

«Туалетні пристрасті» по-черкаськи

Днями Управління захисту економіки в Черкаській області ДЗЕ НП України у Фейсбуці повідомило про ремонт у Черкаському художньому музеї зі збитками для бюджету у 280 тисяч гривень.

«Наразі службовим особам комунальної установи та підприємцю повідомлено про підозру.
Працівниками управління захисту економіки в Черкаській області Національної поліції України викрили та задокументували факт розтрати та привласнення бюджетних коштів під час проведення ремонтних робіт в обласному художньому музеї.
Службові особи комунальної установи уклали договір із підприємцем. Відповідного до якого останній проводить капітальний ремонт першого поверху музею. У грудні 2018 року після завершення робіт було складено та підписано акти про їх виконання у повному обсязі. На підставі цих документів підрядник отримав кошти за проведені роботи.
Однак, правоохоронці встановили, що на момент підписання офіційних документів роботи з ремонту знаходилися на підготовчій стадії. Проте в актах було зазначено зовсім інше.

«Туалетні пристрасті» по-черкаськи

Унаслідок протиправних дій службових осіб комунальної установи та підрядника було привласнено понад 280 тисяч гривень бюджетних коштів.
Наразі слідчі слідчого управління ГУНП в Черкаській області повідомили про підозру директору комунальної установи за ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 4 ст. 191(привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України, а підряднику – за ч. 4 ст. 191 КК України.
Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу та проводяться заходи щодо встановлення причетності до вказаного правопорушення інших осіб.
Санкція ч. 2 ст. 366 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п\’яти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Санкція ч. 4 ст. 191 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п\’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.»

«Туалетні пристрасті» по-черкаськи

На що Черкаський художній музей відреагував зворотним повідомленням і фото: «Пояснюємо, що за рішенням сесії Черкаської обласної ради музей був профінансований згідно кошторису проведення капітальних ремонтних робіт у двох туалетних кімнатах музею. Адже санітарні приміщення громадського користування у музеї давно потребували ремонту, мали унітази старої незручної конструкції, уся сантехніка була у зношеному стані. Адміністрація музею, починаючи з 2012 року, письмово зверталася з проханнями до обласної та міської вдали (будівля музею знаходиться у власності міста) про необхідність виділення коштів на проведення ремонту санвузлів. Музей від імені відвідувачів вдячний депутатам за профінансований ремонт, адже іншої можливості провести ремонт бюджетна установа не мала.
«Туалетні пристрасті» по-черкаськи
Важливо, що кошти на проведення капітального ремонту надійшли на рахунок музею 21.12.2018 року через Державну казначейську службу України. Платіжні доручення на виконання ремонтних робіт підряднику були оплачені 26.12.2018 року. Та вже 03.01.2019 року слідчий Управління захисту економіки в Черкаській області Національної поліції України прийшов з перевіркою. Наразі ведеться слідство за фактом привласнення бюджетних коштів. Винність службових осіб і підприємця у скоєнні злочину судово не доведена. Жодних перешкоджань у доступі, перевірці документації слідчим слідчого управління ГУНП чи журналістам не було і немає.
У разі поширення недостовірної та недоведеної інформації директор музею Гладун О.Д. може звертатися з позовом про приниження честі і гідності, що завдає шкоди діловій репутації.»

«Туалетні пристрасті» по-черкаськи

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x