На Черкащині упроваджують інформаційно-комунікаційні новації

На Черкащині упроваджують інформаційно-комунікаційні новації

Інтерактивні класи, LEGO-набори для навчання, SТЕМ-освіта – ці та інші новації активно впроваджують в освітній процес на Черкащині. Про сучасні методи й засоби для навчання, які використовують в області, розповів начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський. Про це «Нова Доба» дізналася у прес-службі Черкаської ОДА.

Упровадження в освітній процес новітніх навчальних інформаційно-комунікаційних технологій – серед пріоритетів. У межах обласних програм підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти на період до 2021 року, «Інноваційні школи Черкащини» та «Сто відсотків» втілюють комплекс заходів із освітніх новацій.

– Інвестиції в освіту мають довгострокову перспективу, – переконаний начальник обласного управління Валерій Данилевський. – Освітня галузь – у перспективних напрямках державної політики. Зокрема, як зазначає Президент України, серед головних – ІТ-сектор та підготовка його фахівців. Здійснити це не можливо, насамперед без належного технічного забезпечення. Тож нині активно працюємо над комп’ютеризацією шкіл. Торік коштом місцевих бюджетів та за спонсорської підтримки придбали 1040 сучасних комп’ютерів. Загалом із різних джерел фінансування встановили майже 15 тисяч комп’ютерів. Зокрема й 842 навчальні комп’ютерні комплекси. Доступ до інтернету мають 575 закладів загальної середньої освіти, у тому числі всі 5 навчально-реабілітаційних центрів. Майже 95 % закладів середньої освіти мають власні сайти. Стосовно ж сільської місцевості, то маємо такі показники: встановлено більше 7,3 тисячі одиниць комп’ютерної техніки, зокрема майже 500 навчальних комп’ютерних комплексів.

Протягом 2018 року за рахунок реалізації обласних програм придбали 4 набори LEGO з програмним забезпеченням для вивчення окремих предметів у 1-10 класах. Водночас загалом торік за рахунок обласного та місцевих бюджетів придбали 64 навчальні кабінети.

– Активно упроваджуємо SТЕМ-освіту, вчимося використовувати навчальні системи «LEGOEducation», – додав головний освітянин області. – І хоч ця робота упровадження новітніх засобів навчання передовсім на майбутнє, вже маємо досягнення учнів Черкащини. Лише за минулий рік 269 учнів області стали переможцями ІІІ етапу олімпіад із дисциплін природничо-математичного. Понад 43 тисячі учнів області взяли участь у міжнародних конкурсах природничо-математичного напряму. Маємо значні здобутки в робототехніці. Минулого року регіональний фестиваль з робототехніки об’єднав понад 350 учасників, цьогорічний – уже більше 500. Команди області беруть активну участь у всеукраїнських та міжнародних змаганнях, де посідають призові місця або входять до когорти кращих.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x