На Канівщині спіймали дачного крадія

На Канівщині спіймали дачного крадія

В одному з сіл Канівського району, скориставшись відсутністю знайомого, чоловік обікрав його дачний будинок. Викрадений електроінструмент продав того ж дня. Зловмисника затримано, викрадені речі повернуті власнику. Про це „Нова Доба” дізналася в УМВС України в Черкаській області.

До Канівського міськвідділу міліції із заявою про крадіжку звернувся 47-річний чоловік. Він розповів правоохоронцям, що в одному із сіл Канівського району з його дачного будинку невідома особа викрала електроінструмент на суму 4500 гривень. Як з’ясувалося, господар декілька днів не приїжджав до своєї садиби і саме в цей проміжок часу сталася крадіжка.

Правоохоронці відразу виїхали на місце пригоди і в присутності потерпілого оглядали будинок. Обстановка в середині будинку залишалась не порушеною, крім того зловмисник не залишив по собі жодного сліду і викрав лише дорогий електроінструмент. Все це наводило правоохоронців на думку, що до крадіжки причетна особа, яка бувала в будинку раніше і знала що і де лежить. Працівники карного розшуку спілкувалися з сусідами, перевіряли осіб з числа раніше судимих за вчинення крадіжок.

Під час проведення пошукових заходів оперативники отримали інформацію про те, що один із таксистів нещодавно придбав у невідомого майже новий електроінструмент. В розмові з правоохоронцями керманич автомобіля розповів, що декілька днів тому їздив на замовлення саме в те село, де було вчинено крадіжку. За вказаною адресою до салону автомобіля сів молодий чоловік, який сказав, що йому терміново потрібно продати власний інструмент та запитав чи не може він йому в цьому допомогти. Ціна виявилась приємливою і таксист погодився придбати собі у власність болгарку, шуруповерт і електропилку всього за 800 гривень. Продавцем краденого виявився 28-річний непрацюючий, раніше судимий місцевий житель.

Для з’ясування всіх обставин підозрюваного відразу доставили до міськвідділу міліції. Під час допиту чоловік зізнався слідчому у вчиненні даної крадіжки. Він розповів, що він із потерпілим знайомі давно і незадовго до крадіжки вони зустрічалися. Тоді молодик і примітив майже новий інструмент, який знаходився в будинку. Через декілька днів, коли знайомий поїхав до столиці, а будинок залишився без нагляду, сусід вирішив непомітно викрасти дорогий інструмент.

На даний час викрадені речі знайдено і повернуто власнику. Слідчим відділом Канівського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Триває слідство.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x