Спеціальні навчання тривали в Черкасах на промисловому підприємстві

Спеціальні навчання тривали в Черкасах на промисловому підприємстві

Відповідно до спеціального плану, чергові тактико-спеціальні навчання пройшли на промисловому підприємстві Черкас. Головним завданням пожежно-рятувальних підрозділів Черкаського гарнізону та навчального підрозділу Черкаського інституту пожежної безпеки було відпрацювання спільних дій рятувальників, адміністрації та працівників підприємства на випадок виникнення пожежі в одному з виробничих цехів. Про це інформує прес-служба управління ДСНС України в Черкаській області.

Загалом у тренувальних діях брали участь 52 рятувальники та курсанти. У роботі на місці навчань були задіяні 9 одиниць пожежної та спеціальної техніки гарнізону.

Саме роботі із технікою та спорядженням було присвячено кілька спеціальних вправ, під час яких рятувальники розклали пожежну автодрабину і піднялися по ній на висоту, розгорнули та встановили на водні джерела техніку від якої проклали на бойові дільниці кілька рукавних ліній.

Останнім часом керівництво навчань, намагаючись вдосконалити тренувальний процес, постійно вносять зміни до учбових планів. Такі завдання заохочують керівний склад пожежно-рятувальних підрозділів до ініціативи, та привчають діяти кожного фахівця ДСНС з урахуванням можливих змінних факторів на місці події.

Під час навчань, крім суто фахових завдань, було відпрацьовано також алгоритм дій адміністрації та обслуговуючого персоналу з виявлення пожежі, повідомлення про неї до оперативно-координаційного центру та проведення первинної евакуації.

Із працівниками було проведене спеціальне заняття по користуванню первинними засобами пожежогасіння. Після практичних відпрацювання рятувальники також провели інструктаж під час якого нагадали як діяти у випадку виникнення пожежі чи інших надзвичайних подій таких як розлиття ртуті, або виявлення підозрілих чи вибухонебезпечних предметів.

Підбиваючи підсумки, керівник навчань, заступник начальника Управління ДСНС Олександр Горобець зазначив, «Наше завдання залишається незмінним. Оперативні та ефективні дії на місці надзвичайної події, порятунок життя людей. Для успішного вирішення таких завдань нам необхідно не лише мати добру теоретичну підготовку, а й бути добре підготовленими практично. Проведення таких навчань і дозволяє нам підвищити загальний рівень нашої підготовки. Працюючи над помилками та недоліками які ми бачимо під час навчань ми підсилюємо готовність і спроможність підрозділів до дій за призначенням», – підкреслив Олександр Іванович.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x