ДФС Черкащини про відповідальність за неофіційне працевлаштування

ДФС Черкащини про відповідальність за неофіційне працевлаштування

Головне управління ДФС у Черкаській області інформує про роботу служби з підвищення рівня заробітної плати в регіоні, виплати зарплатних боргів, результати контролю за сплатою податків із заробітної плати та нагадали роботодавцям про підвищену відповідальність за неофіційне працевлаштування. Про це повідомляє ГУ ФДС у Черкаській області.

За результатами перевірок першого місяця року щодо повноти нарахування та сплати податку на доходи фізичних осіб донараховано 3940 тис. грн податку на доходи фізичних осіб, 1883 тис. грн єдиного внеску та 14 тис. грн військового збору.

Також у січні додатково працевлаштовано 1 140 найманих осіб, праця яких використовувалась роботодавцем без оформлення трудових відносин та без сплати податків; легалізовано понад 6464 тис. грн доходів. До бюджету надійшло 1163,5 тис. грн податку на доходи фізичних осіб. Крім того, 173 роботодавці – юридичні особи та 66 фізичних осіб-підприємців підвищили рівень заробітної плати, і як наслідок, місцеві бюджети отримали додаткових понад 359 тис. грн податку на доходи фізичних осіб.

За результатами проведеної роз’яснювальної роботи з керівниками підприємств-боржників 11 погасили заборгованість з заробітної плати в сумі 13 687,3 тис. грн. Як результат, місцеві бюджети одержали додаткових 3 млн. грн податку на доходи фізичних осіб.

Нагадуємо роботодавцям, що згідно чинного законодавства працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу та повідомлення ДФС про прийняття працівника на роботу в установленому порядку. З 1 січня посилено відповідальність за неофіційне працевлаштування – 125190 грн за кожного неоформленого працівника.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x