Черкаси приєднаються до Години Землі

Черкаси приєднаються до Години Землі

30 березня в Україні вкотре відбудеться всесвітня соціально-екологічна кампанія «Година Землі», яка передбачає вимкнення світла на годину – з 20:30. У такий спосіб люди висловлюють стурбованість за майбутнє планети та проявляють єдність у бажанні захистити природу. Про це повідомили у відділі екології департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міськради.

Акцію підтримує Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України та Міністерство енергетики та вугільної промисловості України.

Година Землі була започаткована в 2007 році Всесвітнім фондом природи в Австралії, аби привернути увагу до проблем зміни клімату. У 2008 році ця акція поширилася світом, у ній взяли участь більше 50 мільйонів людей у 35 країнах світу. Україна приєдналася до всесвітньої кампанії у 2009 році.

Окрім символічного вимкнення світла на 60 хвилин, цьогорічною кампанією хочуть звернути увагу й на важливість щоденних дій кожного громадянина у сфері енергоефективності, збереження навколишнього середовища, ощадливого використання ресурсів задля подолання екологічних проблем і досягнення гармонії з природою.

За допомогою цієї акції кожна людина в будь-якій точці світу може продемонструвати свою стурбованість проблемою виснаження природних ресурсів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x