Відбілювальні маски в домашніх умовах

Відбілювальні маски в домашніх умовах

Щоб позбутися пігментних плям, зробити шкіру чистою, а колір обличчя природним, потрібно виконати чимало косметичних процедур. Але ці проблеми можна вирішити інакше – за допомогою відбілювальних масок для шкіри обличчя, які легко приготувати в домашніх умовах.

Із глини. Давно відомо, що маски з глини здатні вибілювати шкіру й надавати їй здорового і рівномірного відтінку. Наприклад, можна використовувати як китайську маску з глини для обличчя, так і маску із зеленої глини. Вам знадобиться: відвар із квітів ромашки, ложка глини. Змішайте до однорідної маси і тримайте на шкірі протягом 5 хвилин. Змийте теплою водою і нанесіть на обличчя зволожувальний крем.

Із дріжджів. Ця маска підходить як для обличчя, так і тіла. Дріжджі, які ми використовуємо на кухні, – справжнє джерело вітамінів групи В. Щоб приготувати маску, вам знадобляться сухі дріжджі, молоко (якщо шкіра суха – візьміть із підвищеною жирністю). Розмішайте до консистенції сметани. Нанесіть на обличчя та залиште на 30 хвилин, потім змийте теплою водою.

Зі сметани і петрушки. Ця маска підходить для будь-якого типу шкіри і діє ефективно. Для приготування потрібно трохи потовкти петрушку і змішати її зі сметаною, потім нанести на обличчя. Залиште на 15 хвилин і змийте теплою водою.

Із лимона й перекису водню. Дуже ефективна відбілювальна маска. Однак, з огляду на наявність перекису водню, варто бути з нею обережною. Вам необхідно: збити яйце в піну, додати пару крапель соку лимона і 10 крапель 3-відсоткового перекису. Нанесіть на обличчя на 20 хвилин. Змийте теплою водою і нанесіть зволожувальний крем.

Із соди. Харчова сода теж освітлює шкіру. Для приготування розчиніть дрібку соди в 4 ст. л. фільтрованої води, змочуйте в розчині ватний диск і прикладайте до проблемної пігментованої зони обличчя.

Увага! Усім людям подібні процедури робити не варто. Якщо на шкірі з’явилося почервоніння або ознаки втоми – це ще не привід для відбілювання, адже маска діє потужно. Не кожна шкіра це витримає, тому, зважившись на таку процедуру, ознайомтеся спочатку з показаннями: наявність пігментацій різного походження у вигляді веснянок, лентиго, хлоазми тощо; надмірна засмага з характерним почервонінням шкіри, больовими відчуттями (як при опіку); надмірно смаглява або темна шкіра; жовтуватий або сіруватий хворобливий колір обличчя; наявність застійних шрамів, рубців на шкірі; побічні ефекти після проведення салонних процедур – червоні шрами, почервонілі вузлики; купероз (крізь шкіру просвічуються маленькі кров’яні сіточки, що візуально створюють почервоніння).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

1 Коментар
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Даша

Дякую за ваші рецепти. Про маску з перекису водню і лимона читала на https://save24.me/insurance багато схвальних відгуків, а маску із соди робити не радять. Використовувати засоби з содою для лікування і профілактики прищів можна тільки при відсутності відкритих наривів і виразок.

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x