Міграційна служба нагадує про необхідність оформлення паспорта громадянина України

Міграційна служба нагадує про необхідність оформлення паспорта громадянина України

Міграційна служба нагадує, що обов’язковим документом для проходження ЗНО є паспорт громадянина України (ID-картка). Оскільки 25 березня завершується реєстрація на ЗНО-2019, то своєчасне отримання паспорта є особливо актуальним для тих школярів, які 2019 року планують вступати на молодшого спеціаліста чи молодшого бакалавра після 9-го класу.

Наразі громадський паспорт молоді люди отримують із 14 років. Для отримання ID-картки громадянам, які зареєстровані на території Черкаського району Черкаської області, потрібно після досягнення 14–річного віку звернутися до Черкаського районного відділу міграційної служби в Черкаській області, який знаходиться за адресою: м. Черкаси, вул. Смілянська 116.

Перелік документів, необхідних для отримання пластикового паспорта, зведений до мінімуму: свідоцтво про народження, паспорти батьків, документи, що підтверджують відомості для внесення додаткової змінної інформації до електронного носія та у паспорт (за наявності таких документів): про місце проживання — довідку органу реєстрації встановленого зразка; довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб — платників податків або повідомлення про відмову від його прийняття (за наявності).
Строк дії документа, що є результатом отримання послуги: особам віком від 14 до 18 років паспорт громадянина України у формі картки видається зі строком дії 4 роки; особам, яким виповнилося 18 років, паспорт громадянина України у формі картки видається зі строком дії 10 років. Послуга для юних заявників є безкоштовною.

«Також наголошуємо, що громадянам, які втратили свій паспорт громадянина України та бажають взяти участь у виборчому процесі в березні 2019 року, варто заздалегідь потурбуватися про своєчасне оформлення паспорта у вигляді ID-картки» – повідомили у міграційній службі Черкащини.

Підсумовуючи сказане, зазначимо, що для оформлення ID-картки потрібно зібрати необхідні документи (перелік можна знайти на сайті dmsu.gov.ua у розділі «Послуги») та звернутися до підрозділу міграційної служби за зареєстрованим місцем проживання.

За матеріалами Черкаського РВ УДМС України в Черкаській області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x