Розробили план розвитку Черкащини на три роки

Розробили план розвитку Черкащини на три роки

Торік під час Ради регіонального розвитку Президент України Петро Порошенко доручив представникам регіональної влади розробити плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки. Відповідне доручення відображено в Указі Президента України №412/2018 «Про додаткові заходи щодо забезпечення реформ із децентралізації влади». Про це «Нова Доба» дізналася у прес-службі Черкаської ОДА.

Успішність реформи децентралізації – додатковий фінансовий ресурс, додаткові повноваження і можливості, підштовхнули до необхідності актуалізувати основний стратегічний документ області – Стратегію розвитку Черкаської області до 2020 року.

Як сказав Петро Порошенко, децентралізація – наш шанс на відродження країни. Центр прийняття державних рішень має стати ближчим до місцевих громад. Ми прагнемо залучити мешканців міст, селищ і містечок до проектів розвитку територій.

На початку грудня минулого року було проведено засідання обласної ради регіонального розвитку, на якому, скоординувавши дії, і розпочався процес обговорення і формування пріоритетів кожної території.

Протягом двох місяців було проведено широке обговорення цієї ініціативи, в результаті було отримано пропозиції 20 районних рад регіонального розвитку.

Загалом на сьогодні проект Плану перспективного розвитку Черкаської області на 2019-2021 роки включає першочергові та ключові для регіону 703 проекти загальною вартістю 3,7 млрд грн. Це звісно лише частина ключових проектів, інші будуть включені у відповідні районні програми. Вони різні за своїми масштабами, проте ніяк не за значенням для людей, – вони всі важливі.

Як наголосив голова Черкаської ОДА Олександр Вельбівець, всі проекти поділені на такі категорії як адміністративні послуги (50, це здебільшого будівництво нових ЦНАПів), екологічні (55), у сфері ЖКГ (87), інвестиційні (117), освітні (75), у сфері охорони здоров’я (104), щодо ремонту доріг (90), спорту, культури та дозвілля (81) тощо. Всі надані проекти сформовані у рамках діючих в області державних і місцевих програм.

Якщо ж говорити про найбільш масштабні проекти, які в області вже розпочаті і реалізуються, то це завершення будівництва школи олімпійського резерву у Черкасах. В ній передбачається протягом року обслуговування 80 тисяч осіб. Там заплановано будівництво басейну, який дозволить готувати спортсменів та обслуговувати близько 50 тисяч осіб щороку. Також у план входить об’єднання зусиль по ремонту найбільш аварійних доріг, завершення ремонту драмтеатру, розвиток сільської медицини та програм, орієнтованих на безпеку громадян.

_DSC0036«Основною метою реалізації цього Плану є підвищення інвестиційної привабливості територій, комфорту проживання населення та підвищення рівня надання послуг черкащанам», – наголосив голова Черкаської ОДА.

Бюджетний ресурс місцевих громад, районів, області та Фонду регіонального розвитку будуть об’єднані для реалізації названих проектів.

Сам План буде презентовано на засіданні обласної Ради регіонального розвитку, яке відбудеться у березні 2019 року. Також він буде оприлюднений на офіційному сайті обласної державної адміністрації. Аби привернути увагу громадян до нього, вже надруковано буклети із ілюстраціями окремих інфраструктурних проектів в населених пунктах області, та карту-схему, на яку вони нанесені.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x